Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videomagazín: Škoda Octavia 1,2 TSI, BMW 320d xDrive, Lexus LS 600h

Roman Beránek
Diskuze (19)
V únorovém vydání Magazínu Auto.cz si otestujeme Škodu Octavia třetí generace s turbomotorem 1,2 TSI. Svezeme se také s BMW 320d xDrive a hybridním Lexusem LS 600h.

Video se připravuje ...

Ukážeme vám faceliftovaný Citroën C3 a připomeneme si návštěvu ředitele Škoda Auto Česká republika v redakci Auto.cz. Závěr bude patřit driftům v podání Audi A1 quattro – tak se dobře bavte!

Roman Beránek
Diskuze (19)
1. 3. 2013 17:14
Re: Test novej Škody Rapid...
Obratný obchodník umí využít kouzla ženy. Bez asistentky dnes prakticky nikam nechodím. :-) Občas je potřeba obchodním partnerům trochu odkrvit mozek před důležitým rozhodnutím. >:-[] Také jsou velmi talentované při vyjednávání různých výjimek a výhod. Stejně tak by měl být schopen ubránit se podobným taktikám.

Kamarádka je proto pro podobné záležitosti lepší parťák než partnerka, pokud člověk kupuje něco soukromě.
1. 3. 2013 17:04
Re: Test novej Škody Rapid...
Stačí, aby měl 5 cm v nohách a 4 cm v trupu... :-) Já si z jiné diskuze pamatuji, kolik říkal, že měří, a přes 2 metry nemá, byť je vyšší než ty.

Nikdo o podobných autech neříká, že mají plnohodnotná zadní sedadla. Nemají. Přední nabízí víc. Od toho jsou tu prodloužené luxusní vozy jako A8L. A i tam je to na štíru (proto si můžeš zezadu posunout sedadlo spolujezdce). Popřípadě MPV, dodávky, minibusy apod. Ano, když má někdo 170, tak se pohodlně usadí i v menších autech. Vzhledem k tomu, k čemu ta auta běžně slouží, to většinou stačí. Pokud se ti nenarodí dva basketbalisté. :-)
Avatar - iudex
1. 3. 2013 15:03
Re: Test novej Škody Rapid...
Ja si naopak viem predstaviť, že by som O III kúpil. Okrem absencie multilinku žiadne reálne výhrady nemám, zvonku i zvnútra je to prijateľné, mne tá nadčasovosť či bezpohlavnosť (záleží od uhla pohľadu) až tak neprekáža a liftbacky mám rád (sám momentálne jeden mám). Svojho času mala manželka O II a auto bolo dobrým spoločníkom. Momentálne ale ten pomer value for money nie je ideálny, hlavne ak chce človek nejakú výbavu a v strednej triede si človek vyberie lepšie (M6, Mondeo...). Čiže ak by som chcel auto tejto kategórie a stačí mi hatch, beriem Golfa či Leona, ak by som chcel väčšie auto, volím Mondeo alebo M6.
1. 3. 2013 14:25
Re: Test novej Škody Rapid...
Dojem z toho celkovo mas aky?

Jazdi to dobre, 150k motor je dostatocna sila na akukolvek zabavku v ramci moznosti premavky. Je to tiche, dokonca aj to TDI je velmi tiche, podvozok je komfortny, lepsi nez O2, (vyjma zadku na priecnych nerovnostiach), prevodova paka beha lahko a presne, interier je spracovany kvalitne, ponuka priestoru velka.... treba objektivne uznat, ze kvalitne odvedena robota (akurat ovladanie radia a palubaku cez neho je tragedia, aj ten zvuk; packy pod volantom su tiez prilis volne). Napriek tomu nenachadzam dovod na kupu. Na mna posobi neskutocne usadlo, bezpohlavne, nedokaze nicim uputat. Interier bez znamky pristupu k soferovi ako cloveku, uplne odtiahnuty, neosobny. Auto na presun z miesta A do B, pricom viac nez nutny cas v nom nemas zaujem travit. Celkovo funguje len tolko, ako sofer ocakava, ze by to malo fungovat. Nic navyse, nicim neprekvapi. Akoby ten stroj navrhoval stroj. Za mna nekupujem.
Avatar - qwert88
1. 3. 2013 14:17
Re: Test novej Škody Rapid...
Fabie kombi co do ceny a výbavy ve verzi Fresh je lepší volbou než Rapid a to především pro ty "chalupáře",kteří jistě nemají pěnez na rozhazování,leda že by prodali chalupu,ale to jejim pak k ničemu "velký kufr".Pravda Rapid má i mnohem více místa pro nohy zadních cestujících ale zase méně nad hlavou,což je nevýhoda karoserie liftback.V Rapidu stačí pár příplatků,jako litá kola,záruka,motor tsi 63kw,atd. a jsme téměř na ceně základní Octávie III.No nevim.Srovnávat Rapida s Octavií,už tu bylo i pár názorů,že Fabie má kvalitnější interiér než Rapid a to je pro mnoho lidí nepovedená.