Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vlastníci BMW sponzorují Merkelovou. Je to poděkování za emise?

Michal Fokt
Diskuze (16)
Kolem kontroverzní rodiny Quandtových už to zase vře. Ukázalo se, že darovala skoro 18 milionů korun na kampaň politické strany CDU, vedenou Angelou Merkelovou.

Hezké poděkování za posunutí platnosti emisních limitů, co říkáte? Pokud jde o BMW, poněkud problematickou image nemají jen řidiči vozů této značky, ale i samotní majitelé automobilky. Rodina Quandtových, která je téměř polovičními vlastníky mnichovské značky, čelila před několika lety skandálu kvůli odhalení jejich spolupráce s nacisty a nyní je tu další aféra.

Tři žijící členové rodiny poslali před hlasováním o schválení přísnějších emisních limitů od roku 2020 vládnoucím německým křesťanským demokratům (CDU), vedeným Angelou Merkelovou, sponzorský dar v celkové výši 690.000 euro (asi 18 milionů korun). Německo si následně svůj záměr s odkladem přísných emisních limitů na rok 2024 u Evropské komise prosadilo.

Nové emisní limity mají od roku 2024 nařídit automobilkám "bezplatný" emisní strop 95 g CO2 na kilometr, což je oproti současným 132 g dost velký rozdíl. Problémy s jeho splněním by mělo zejména BMW a Mercedes, které se specializují na automobily vyšších tříd.

Určitě není bez zajímavosti, ža další kolo jednání o evropských emisních limitech přijde na řadu po německých parlamentních volbách... Jestlipak se ke sponzoringu přidá i Mercedes-Benz?

Michal Fokt
Diskuze (16)
22. 12. 2013 07:43
Re: Poděkování
Tesla Model S není kvalitní elektromobil. Ten zatím neexistuje a ještě pár dekád existovat nebude.
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
27. 10. 2013 12:23
Re: Poděkování
Po té co Němcům sklaply šance na levnou elektriku z Afriky (DESERTEC) [odkaz] tak musejí přehodnotit svoje zájmový postoje přeci. A jelikož nemají a NEJSOU SCHOPNI na trh uvést kvalitní ELEKTROMOBIL konkurence schopný TESLA MODEL S [odkaz] musejí svoje postoje přehodnotit a vliv a rozmnožení elektromobilů korigovat/eliminovat/oddálit, aby alespoň dočasně ochránili SVOJE EKONOMICKÉ ZÁJMY ;-\
Avatar - Sysoj Psojič
23. 10. 2013 00:19
Re: Problematická image pana Fokta
Ten pojem znám ale jak to kur-va souvisí s debatou o diletantovi Foktovi?
Jak to do ho-ven souvisí s problematickou image majitelů BMW?
22. 10. 2013 22:45
Re: Problematická image pana Fokta
rika vam neco stret zajmu? Brusel pod tlakem Nemecka odmitl snizeni emisi a prave BMW by bylo jedno z nejpostizenejsich.
22. 10. 2013 19:47
Re: Problematická image pana Fokta
Je mi to jasné :-)