Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vodní dýmka se značkou Bugatti

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Nejrůznější doplňky pro majitele a příznivce určité automobilové značky jsou v dnešním světě naprosto běžné, i když některé přeci jen působí nezvykle.

Právě to případ novinky nabízené pod značkou Bugatti díky spolupráci mezi molsheimskou automobilkou a specialistou na výrobu luxusních vodních dýmek společností Desvall.

Vodní dýmka, fungující na principu filtrace a ochlazování kouře přes kapalinu, byla původně oblíbená především v arabských zemích, odkud se rozšířila i do Asie a v posledních letech i do Evropy a Severní Ameriky.

To ostatně potvrzuje i samotná společnost Desvall, která sídlí ve Stockholmu a nabízí luxusní vodní dýmky vyráběné v omezených sériích. Na výrobu jsou používány tradiční materiály v podobě skla, křišťálu a oceli, ale velmi často se objevují i neobvyklé kompozitní materiály.

V případě 80 cm vysoké vodní dýmky Bugatti je vedle skla použit titan, z nějž je rám dýmky, zatímco její tělo a vnější obal je z uhlíkový vláken. Šlauch, z nějž kuřák nasává kouř je z kůže a titanu.

Ručně vyráběná vodní dýmka má vzniknout v sérii 150 kusů a její cena je stanovena na 100.000 amerických dolarů (zhruba 1,92 milionu Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Sumi2000
9. 11. 2013 19:18
Nekouřím..
:-) ale jinak :yes: