Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen a Apple jednají o projektu vozu iCar

Dan Vořechovský
Diskuze (16)
V automobilech bychom v budoucnu mohli kromě technologií od softwarové společnosti Microsoft potkávat i technologie od jiné americké společnosti Apple. O hlubší spolupráci jedná tato americká společnost s německým koncernem Volkswagen.

Před několik málo dny se v Kalifornii setkal šéf německého koncernu Volkswagen Martin Winterkorn se zakladatelem a ředitelem americké počítačové společnosti Apple Stevem Jobsem, aby spolu jednali o projektu vozu „iCar“, který by byl vybaven produkty od známého výrobce přehrávače iPod nebo komunikátoru iPhone. Naplánována jsou již další setkání, avšak konkrétní plány na výrobu tohoto vozu zatím neexistují.

Podle marketingových odborníků by však byl kompaktní vůz vybavený technikou od společnosti Apple velmi přitažlivý pro mladou generaci řidičů. Apple v tuto chvíli s Volkswagenem, ale i dalšími automobilkami, již spolupracuje na nabídce integrovaného připojení pro přehrávače iPod.

Automobilky se v poslední době stále častěji zajímají o technologie jako jsou např. satelitní navigace nebo ohřívače kelímků. Americká automobilka Ford například letos na podzim představí integrovaný komunikační a zábavní systém, který byl vyvinut ve spolupráci se společností Microsoft. Cena tohoto systému na přání byla stanovena na 395 dolarů (cca 8 200 Kč). O tomto systému s názvem Sync se více dozvíte v našem starším článku Ford Sync: multimediální výsledek spolupráce s Microsoftem.

Dan Vořechovský
Diskuze (16)
Avatar - Falco
2. 9. 2007 19:19
Re: Tohle spojeni mi moc nesedi
Přesně tak, společnost Apple (pojmenovaná po Jobsově nejoblíbenějším ovoci) získala počáteční kapitál z prodeje jeho VW.. Začínal doma v garáži, kde sestrojil svůj první počítač, a vypracoval se na jednoho z nejvlivnějších a nejuznávanějších podnikatelů světa... iMac, iPod, iPhone, iCar, iWorld - držím palce!!

2. 9. 2007 14:35
Re: Tohle spojeni mi moc nesedi
Tak, tak, v USA ma VW uplne jinou image nez v Evrope a k Apple se hodi, Toyota nema sanci, je to prilis velka masovka, nema v sobe kapku exkluzivity, kterou spojeni s Apple vyzaduje.