Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen a jeho pět nových konceptů!

Aleš Dragoun
Diskuze (7)
Volkswagen sice nemá v USA ani zdaleka takovou tržní pozici jako v Evropě, ale americká pobočka se činí. Na výstavě v Savannahu představuje kvintet prototypů na základě sériových modelů.

Volkswagen of America upravil sériové Golfy, Jettu a Beetle podle fanoušků značky a inspiroval se blížícím se létem. Ukazuje je je na výstavě Sowo: The European Experience. Tato akce se koná v Savannahu ve státě Georgia, konkrétně na Hutchinson Islandu, a to o tomto víkendu ve dnech 19.-21. května. Nečekejte stovky koní jako na rakouském GTI-Treffen v Reifnitzu u jezera Wörthersee, které se mimochodem uskuteční příští týden. Na zajímavosti to vozům ovšem neubírá.

Beetle Post

Prvním z prezentovaných showcarů je Beetle Post. Nejedná se o pošťáckého Brouka, ale za vznikem stojí jezdkyně BMX Alise Post, proto tohle jméno. Červenooranžový „hmyz“ v barvě Habanero Orange veze na zádi připevněné dva terénní bicykly GW a jezdí na devatenáctipalcových kolech Radi8 Mr. Drama Queen, která mají opravdu svébytný design. Za základ byl zvolen paket R-Line, což prozrazují i štítky na karoserii. Nápis „Volkswagen“ je retro. Podvozek vyladili specialisté od H&R.

Jetta GLI Nardo

Jetta GLI Nardo si vypůjčila populární šedou barvu s názvem podle italské testovací dráhy od sesterského Audi. Šasi má opět komponenty od H&R, konkrétně sadu Street Performance jako Beetle a černá kola HRE FF01 Flow Form. Ta jsou obuta do pneumatik BFGoodrich G-Force Comp-2. Verze Jetta GLI je v USA populární už od druhé generace tohoto modelu, která vzešla z dvojkového Golfu. Jiné názvy se pro sedany nižší střední třídy za mořem ostatně nikdy nepoužívaly.

Ostré Golfy

Za Golfem GTI RS stojí kreativní ředitel známých Vossen Wheels Sam Robbins, sám fanoušek Volkswagenu. Bílé třídveřové „ereso“ kombinuje widebody kit Rocket Bunny, kola Vossen a střešní box Thule se „skorozávodním“ interiérem: tříramenným děrovaným volantem, anatomickými sedačkami a hliníkovými panely pod nohama pasažérů.

Černý pětidveřový Golf R Heritage se startovním číslem 7 nahlíží do minulosti a vzdává hold zemi svého vzniku, pruhy na karoserii jsou vyvedeny v barvách německé vlajky. Desetipaprsková kola VWS-1 dodal opět Vossen, jeho logo nechybí na bočních prazích. Showcar také používá gumy BFGoodrich G-Force Comp-2

Golf do přírody

Kombík Golf Alltrack Country vzpomíná na „drsoně“ druhé generace se čtyřkolkou Syncro, ochranným rámem vpředu a náhradním kolem na zádi. Má samozřejmě modernější 4Motion, oproti už tak zvýšené verzi Alltrack disponuje ještě o 51 mm větší světlou výškou a obutím BFGoodrich řady All-Terrain. Místo rezervy na pátých dveřích zde najdeme nosič Thule a dvojici horských kol značky Trek.

Auto je určené ke kempování, o čemž svědčí stan na střeše i venkovní diodové rampy. Má dokonce sluneční energií vyhřívanou sprchu a trojici baterií v zavazadelníku. Zábavní systém najdeme rovněž v kufru místo rezervy. S šedými pruhy na bílé karoserii (jedná se o fólii) sice zálesácky moc nevypadá, ale snaha byla...

VW za mořem

Pobočka Volkswagen of America byla založena v polovině 50. let minulého věku, dnes sídlí v Herndonu (stát Virginia). Připomeňme, že VW v USA nejen prodává, aktuálně tam má 652 dealerů, také vyrábí, moderní továrna se nachází ve městě Chattanooga (Tennessee).

Aleš Dragoun
Diskuze (7)
Avatar - Brumbal
22. 5. 2017 14:06
Re: Ano jeden koncept.
Uz bylo nacase. USA mela uz davno zapremyslet nad svym nejprodavanejsim modelu na trhu F150 aby nevypoustela jeho V8 do ovzdusi bordel jak zaoceansky parnik.
21. 5. 2017 21:03
Re: vw v americe
Chodte uz do * s vasim VW. Z * bic tak ci tak neupleties. Mnohy uz pochopili, ci bude o VW kazdy piaty alebo kazdy druhy clanok trend uz nezlomite, ale je to sranda sledovat ako sa snazite.
21. 5. 2017 11:57
Re: Ano jeden koncept.
Pořádnej benzínovej motor dělat nemusí. US brzy dožene Evropu a i tam se budou prodávat maloobjemové motory. Je to nevyhnutelný trend, viz pokračující snižování objemů u klasik jako Mustang, F150, apod.
Avatar - Ja Prvni 123
21. 5. 2017 11:41
Re: Ano jeden koncept.
A kterej je ten jeden koncept?

Koncept mi zní od slova koncepční... nějak na starém modelu na zimácích nic koncepčního neshledávám.

Pořádnej benzínovej motor stále udělat neumí. A bez toho jsou v US jen "namalovaní"...
21. 5. 2017 11:12
Jen jeden vykřičník?!!!
A není to málo?????!!!!!!!!!!!!!