Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen California 30 Years: Výročí oslavuje limitovaná edice

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)

Volkswagen Užitkové vozy připomína 30 let populárního kempovacího modelu California prostřednictvím jeho speciální limitované edice.

Historie obytných automobilů se značkou Volkswagen se začala psát již v roce 1951, kdy se objevil první Transporter v provedení Camping-Box. Tato úprava vznikla u společnosti Westfalia, zabývající se v té době obytnými přívěsy. Kulaté výročí 60 let produkce obytných automobilů Volkswagen oslavil tedy již v roce 2011.

Letos má své kulaté jubileum model California, který se poprvé objevil v roce 1988 a jeho základem byla třetí generace Transporteru, která byla jako poslední vybavena motorem za zadní nápravou.

V současnosti má tento populární kempovací automobil od svého uvedení na trh koncem osmdesátých let na svém kontě více než 160.000 vyrobených exemplářů a ve druhé polovině května roku 2018 oslavila divize Volkswagen Užitkové vozy skutečnost, že rovných 100.000 z nich bylo vyrobeno v Hannoveru.

Volkswagen Užitkové vozy se rozhodl výročí svého úspěšného modelu připomenout i prostřednictvím jeho speciálního vydání v podobě limitované edice California 30 Years.

Novinka zamíří na trh s vyklápěcí střechou v kontrastních barvách Metalic Reflex Silver nebo Metallic Indium Grevy, v nichž budou lakovány i kryty vnějších zpětných zrcátek. Standardem jsou 17palcová litá kola Cascavel v provedení Silver nebo Anthracite a dvojice plaket se sériovým číslem v rámci limitované edice, která bude umístěna na karoserii.

V interiéru nechybí kuchyňská linka a skřínky s novým dekorem Bright Wood a standardem pro vozy California 30 Years je mimo jiné i vnitřní osvětlení světelnými diodami a přídavné topení s časovačem a dálkovým ovládáním.

Veřejnosti se toto výroční provedení, jehož výroba je omezena na 999 vozů, představí během veletrhu Caravan Salon v Düsseldorfu na přelomu srpna a září.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - mariov8
31. 7. 2018 14:29
Hippies? Fetky? Dnes už ne...
Použitelná specka bude tak 2 -2,4M, to už dnes pro hippies a běžné fetky nebude... tam si "zasněží" leda někdo z horních 10ti tisíc...
Avatar - rokyta.p
31. 7. 2018 10:04
Re: Hippies
Jej, si to záměrně pleteš s T1 nebo T2 >:D
31. 7. 2018 09:08
Re: Hippies
Za ty prachy těžko :-) To si mohli dovolit s ojetou té dvojkou.
Avatar - Panamira
31. 7. 2018 08:33
Hippies
U nás pomalu modla a v USA v tom jezdí jenom feťáci.