Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen: Dr. Bernd Pischetsrieder končí!

Ladislav Čermák
Diskuze (102)
Bez oficiálního důvodu ukončil dr. Bernd Pischetsrieder šéfování koncernu Volkswagen, v jehož čele měl zasedat až do roku 2012

Předsednictvo dozorčí rady koncernu Volkswagen se dohodlo s jeho dosavadním šéfem, doktorem Berndem Pischetsriederem, bývalým šéfem BMW, na ukončení jeho funkce k 31.12.2006. Stalo se tak pouhý půlrok poté, co dozorčí rada jednohlasně schválila prodloužení kontraktu s dr. Pischetsriederem do roku 2012. Důvod náhlého přerušení spolupráce není oficiálně známý, Pischetsriedera v čele koncernu vystřídá dosavadní šéf Audi, padesátidevítiletý dr. Martin Winterkorn, zatímco donedávna se jako o korunním princi hovořilo o šéfovi Volkswagenu, o třínáct let mladším Wofgangu Bernardovi.

Změn v předsednických křeslech velkých evropských automobilek se odehrálo více - necelou hodinu před touto překvapivou informací oznámil koncern PSA jmenování nového generálního ředitele - stal se jím Christian Streiff, bývalý šéf Airbusu.

Ladislav Čermák
Diskuze (102)
Avatar - Pekelná Micinka
9. 11. 2006 12:39
Re: Ferdinand Piech
Díky. :-)
9. 11. 2006 10:54
Re: Ferdinand Piech
Idem odzadu: nemyslim, ze Toyota od tej strategie upusta. Ona aj dalej ostane plnoformatovou znackou - ved Century, Crown, Mark u nej ostanu aj dalej. To, ze vznikol Lexus je vecou "obsahu" znacky. Je to cisto luxusna znacka (bez plnoformatovosti). Vo vztahu ku koncernu VW tym Toyota napodobnuje poziciu Audi. Podobne ako zas VW napodobnuje plnoformatovost Toyoty. Takze oba koncerny budu v buducnosti nieco ako "zrkadlovym odrazom". VW-Toyota, Audi-Lexus //// Ten trend - to je tazke. Obavam sa, ze casom mozu mat problem vsetci doterajsi hraci: ak cina a india dokazu ponuknut kvalitne, pekne, a lacne auta - velka cast zakaznikov pojde o 3-4-5 generacii k nim. A popri EU a US automobilkach budu mat potom urcite problemy aj japonci a asi aj Korejci. Ten tlak na naklady v porovnani s Cinou nedokazu ustat ani tam..
8. 11. 2006 23:09
Re: Ferdinand Piech
:-) :yes:
8. 11. 2006 22:49
Re: Ferdinand Piech
:-) Zaujimavy.... to je jedno zo stovky slov, ktorym sa da jeho "konicek" opisat. Cim je ten "konicek" tiez zaujimavy. Hlavne je to ale sakramensky drahy konicek. Co v konecnom dosledku dost paradoxne zahanbuje majitelov (jeho) projektu Veyron, ktori si myslia, ze maju dost penazi na drahy rozmar. :-)
8. 11. 2006 22:42
Re: Ferdinand Piech
Tome, problem je podla mna v tom, ze dnes nikto nevie ako ten trh bude vyzerat o 20-25 rokov. Mozno to bude tak, ako hovoris Ty. Mozno to bude uplne inak... Kvoli tomu sa dnes neda presne povedat, ktora strategia je spravna. To co VW robi je sposob, akym sa pripravuje na buducnost. Ci to je ten spravny sposob, to sa ukaze az za tych 15-20 rokov. To iste plati trebars pre japonske automobilky. A nakoniec: tych spravnych sposobov moze byt niekolko...