Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Fox obstál v crashtestu ADAC

Libor Zezulka
Diskuze (13)
Ještě dříve, než se nejmenšího Volkswagenu Fox ujme EuroNCAP, vyzkoušel jeho odolnost při nárazu německý ADAC. Jak si Fox vedl?

Volkswagen si myslí, že bezpečnost není otázkou peněz a německý ADAC je stejného názoru. Proto se zhostil tradičního úkolu EuroNCAP a vyzkoušel, jak obstojí v nárazových zkouškách nový Volkswagen Fox. Podmínky testování kopírovaly EuroNCAP, přední náraz se odehrál do deformovatelné bariéry v rychlosti 64 km/h s překrytím minimálně 40 procent. Fox v čelním nárazu obstál. ADAC chválí bezchybnou funkci pásů, airbagů i polohu sloupku řízení, riziko zranění krku a hlavy odhodnotil jako nízké, stejně jako tlak na hrudník.

Ke cti malého foxe patří, že přední dveře bylo možné po nárazu bez problémů otevřít. Boční náraz v rychlosti 50 km/h fox také přestál důstojně. Celkově automobil obdržel od odborníků ADACU 29 bodů, což odpovídá čtyřem až pěti hvězdičkám u EuroNCAP. ADAC připomíná, že se Volkswagen Fox tímto výsledkem zařadil mezi elitu a znovu dokázal, že i malá levná auta mohou být bezpečná. Fotografie je dostupná na stránkách ADAC.

Libor Zezulka
Diskuze (13)