Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf GTI Rabbit Edition je vzpomínkou na původního amerického Golfa

Tomáš Dusil
Diskuze (0)
První a také pátá generace Golfa nesly v USA jméno Rabbit. Nyní si americký Volkswagen toto označení připomíná edicí Golfu GTI Rabbit v rámci modelového roku 2019.

V modelovém roce 2019 mohou američtí zájemci o VW Golf GTI volit ze tří obvyklých úrovní výbavy: S, SE a Autobahn. Novinkou v nabídce je ale edice Rabbit, jež má v hierarchii amerických golfů GTI zapadnout mezi výbavy S a SE. Rabbit znamená v překladu králík, přičemž takto Volkswagen označoval v USA golfy 1. a 5. generace. Na jejich karoseriích tak najdete stylizované logo „králíčka“, jméno „golf“ však nikoliv.

Edici GTI Rabbit na první pohled poznáte od běžných GTI podle specifických tmavých 18palcových kol a černého zadního spoileru. Přední svítilny jsou typu LED s natáčením do zatáčky (AFS). Jméno „Rabbit“ dále najdete na sedadlech a nechybí ani spouštění motoru tlačítkem. Edice GTI Rabbit je na výběr ve čtyřech barevných odstínech: modrá, šedá, ryzí bílá a perleťová černá. Lépe vybavený model SE má navíc například adaptivní odpružení DCC či vyspělé ozvučení audia od Fender.

I americké Golfy GTI mají standardně manuální šestistupňovou převodovku a začínají na částce 27.595 amerických dolarů (cca 600.000 korun). Verze s automatem DSG se šesti převody startuje na ceně 28.695 USD (622.000 korun).

Více než GTI poskytuje Golf R, který je nabízen pouze v jediné výbavě, standardně s navigačním systémem a adaptivním odpružením DCC. Nově nabízí možnost vybírat ze 40 odstínů barev karoserie, které odrážejí historické dědictví Volkswagenu. Golf R jezdí v USA na 19palcových kolech. V USA vyjde na částku 40.395 USD (kolem 880.000 korun) s manuálem, respektive se sedmistupňovým DSG na 41.495 USD, tedy v přepočtu lehce přes 900.000 korun.

Tomáš Dusil
Diskuze (0)

Doporučujeme