Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf VII se nelíbí Greenpeace

Aleš Dragoun
Diskuze (99)
Volkswagen Golf sedmé generace se ještě ani neprodává a už se proti němu protestuje kvůli spotřebě paliva.

Volkswagen Golf měl premiéru v úterý 4. září ve 22:00 našeho času v berlínské Nové galerii. Přímo zde protestovala zhruba padesátka ekologických aktivistů z hnutí Greenpeace, kterým leží v žaludku udávaná spotřeba paliva nové generace. Obvinila automobilku z toho, že pro její snížení udělala příliš málo.

Vedoucí skupiny demonstrantů, kromě jiného také dopravní expert Wolfgang Lohbeck řekl: „Volkswagen měl unikátní zodpovědnost, protože Golf nastavuje standardy a měřítka kompaktní třídy. Ostatní výrobci se s ním budou poměřovat dalších deset let. Německá automobilka má znalosti na to, aby vyvinula vozidlo, které ve své nejlevnější variantě nabídne lepší spotřebu než udávaných 4,9 l/100 km. Je třeba, aby budoucí modely konzumovaly do 3,0 l/100 km a Volkswagen musí toto číslo nastavit jako cílové.“ Dále dodal: „Současné hodnoty jsou zklamáním. I když ve Wolfsburgu plánují v příštím roce uvedení elektrického Golfu, nezáleží na něm, nebude představovat velké objemy prodejů. Nejdůležitější je základní benzinová verze.“

Nejvyšší muž celého koncernu Martin Winterkorn malé skupince „ekoteroristů“ odpověděl: „Naše auto představuje tu správnou odpověď na rostoucí ceny pohonných hmot díky derivátům, jakým je Golf BlueMotion se spotřebou 3,2 l/100 km.“

Sedmá generace se bude prodávat na čtyřech kontinentech, má dobýt svět a pomoci Volkswagenu předstihnout Toyotu. Základní cena v Německu činí 16.975 eur (417.400 Kč). Na reálné hodnoty spotřeby, která se spíše bude lišit ještě více směrem nahoru, si ale budeme muset počkat.

Aleš Dragoun
Diskuze (99)
11. 9. 2012 20:21
Re: Poznámečka k ekologii
Souhlas. Naprostý - znám z vlastní zkušenosti. Bohužel. A investorům se to vysvětluje dost těžko, zejména těm z oné nejvyspělejčí části světa.
11. 9. 2012 20:19
Re: Poznámečka k ekologii
Mně na rozdíl od Greenpeace nezajímá, VW ale ano, Tak si běž diskutovat tam...Radiohead opravdu neposlouchám a ani nevím, co to je.
11. 9. 2012 20:16
Re: Poznámečka k ekologii
Kdyby sis přečetl to, co jsme napsla trochu pozorně, tak by sisi všiml, že píšu o výši průmyslové produkce, píšu, že je to ekonomicky druhá až třetí země světa....nojo, prostě žvamńit, plácat nesymsly a vkládat druhým do klávesnice co nenapsali ti jde. A jak vidím, BLOB je asi taky úplně mimo, když to rozvádí ještě podrobněji - přátelsky ti radím, než psát blbosti a dokazovat svoji poctchnost a neznalost, to je lepší nepsat nic, ale to ti asi taky nedochází, co POGO25..... :-)
Avatar - Guttalax
10. 9. 2012 15:54
grýnkudny
Mezinárodní organizace Greenpeace se podle svých slov snaží především upozornit společnost na ekologické problémy. Používá k tomu však kontroverzní a často nezákonné cesty, které mnohdy bývají označovány jako takzvaný ekoterorismus. Celé hnutí čítá na tři milióny členů ve více než čtyřiceti zemích světa. :no: :no: :no:
10. 9. 2012 15:37
Re: Nejlepší by bylo všechny auta zakázat
hm, i tyhle smery uz tu jsou. Ono se dokonce ukazuje, ze okoli Cernobylu se stalo nejlepsim prirodnim parkem na svete.
Stacilo, aby se o "zamorenou" krajinu prestali starat zemedelci a myslivci...