Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf VII se začíná v Mexiku vyrábět pro USA

David Bureš
Diskuze (0)
Volkswagen v Mexiku vyrábí už 47 let. Dlouhá léta se v této zemi vyráběl původní Brouk.

Německý koncern Volkswagen Group chce v příštích letech dále expandovat v Severní Americe. I kvůli tomu začíná v mexické továrně Puebla vyrábět aktuální generaci Golfu. Zde vyráběné vozy budou putovat především do USA.

Dosud se Golf dovážel do Ameriky z Evropy. Lokální výroba se ale německé automobilce vyplatí více.

Sedmičkový Golf se v Evropě prodává už od konce roku 2012, na americkém trhu se ale objeví až v polovině letošního roku. V USA se dosud prodává Golf VI.

Do modernizace závodu Puebla Volkswagen investoval na 700 milionů dolarů (14 miliard korun). Denní kapacita montážní linky pro Golf je až 700 automobilů, což při součtu s dalšími zde vyráběnými modely znamená, že Puebla patří mezi největší závody Volkswagenu.

Vedle Golfu hatchback zde budou vyráběny také další karosářské varianty Golfu, například kombi Golf Variant se ve výrobě objeví na konci roku. Už nyní se v Pueble vyrábí Beetle, Beetle Cabriolet a sedan Jetta.

V rámci severoamerické expanze chce VW Group v této části světa do roku 2018 investovat sedm miliard dolarů (cca 140 miliard korun). Důležitým milníkem pro tento rozvoj bude rok 2016, kdy se v této oblasti začne vyrábět příští generace Audi Q5 a velký crossover vycházející z konceptu CrossBlue. První bude vznikat v nově budované mexické továrně v San José Chiapa, o místě výroby druhého zatím definitivně rozhodnuto nebylo.

V Mexiku Volkswagen podniká už dlouhá léta. První vozy sem začal dovážet v roce 1953, od roku 1967 zde probíhá výroba. Jako první se zde vyráběl původní Brouk, jehož produkce tu pokračovala až do roku 2003. V Pueble pak od roku 1997 vznikala i první novodobá generace Brouka, New Beetle.

David Bureš
Diskuze (0)