Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen GT Ge: Elektrosporťák z Wolfsburgu? Jsme pro

Michal Fokt
Diskuze (5)
Sportovní dvoudveřové elektrické granturismo od Volkswagenu? Není to úplně pravděpodobné, ale my si to nevymysleli...

Více či méně povedených vizí možné podoby toho či onoho od nezávislých designérů tu máme celou řadu, vesměs se ale jedná o počiny, nemající na danou automobilku žádné reálné napojení. To ale není tento případ. Čerstvý absolvent University of Art v Braunschweigu Eljesah Shala si vybral téma sportovního elektromobilu Volkswagen jako svou závěrečnou ročníkovou práci a projekt byl sponzorován přímo wolfsburským Volkswagen Design Center.

Bezpochyby se jedná o perfektní práci, které byste určitě nehádali, že jde o studentský projekt, spíše to vypadá jako další z řady konceptů Volkswagenu, reprezentovaný studiemi GTI Roadster a Volkswagen Golf GTE Sport. Stejně jako zmíněné studie je i GT Ge technicky odvozený od Golfu, má rozvor 2637 mm, délku 4500 mm a pouze 1152 mm na výšku.

GT Ge má elektromotory umístěné vzadu, čemuž odpovídají velké nasávací otvory za kabinou, které zajišťují chlazení, logicky by tedy měl mít pohon buď zadních nebo všech čtyř kol, což ale v tomto případě není zase tak důležité.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Re: Rozložení váhy na nápravy, dojezd
Nevadí, je to VW, tak to bude určite super! Všetky elektromobily stoja za prd, sú drahé, zle kúria, majú malý dojazd, dlho sa nabíjajú a sú pre chodcov nebezpečné. Všetky, až na Volkswagen, ten je opäť na čele, tipujem to na etalón. Príde na trh čoskoro, v roku 2028...
5. 2. 2016 10:42
Rozložení váhy na nápravy, dojezd
Určitě odborně a nápaditě udělaná aerodynamika, zahrnující dobře i chlazení akumulátoru, motorů, ... Zdá se mi však, že všechno je na zadní nápravě: motory, baterie i těžiště jezdce. Navíc je akumulátor malý, a tak dojezd nebude nic praktického.
Avatar - zaplosak
5. 2. 2016 09:12
Re: z Wolfsburku?
To je jedno - hlavně že jsou pro.... >:D
Avatar - Egi
5. 2. 2016 09:02
z Wolfsburku?
Není to náhodou Wolfsburg???? >:D