Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Jetta slaví 30 let v USA speciální edicí

Michal Fokt
Diskuze (0)
Už třicet let v Severní Americe prodává Volkswagen svůj kompaktní sedan na bázi Golfu, a na oslavu těchto kulatin přichystal speciální verzi Jetta GLI Edition 30.

Volkswagen se už tři dekády snaží prorazit v USA v kategorii kompaktních sedanů a to s výsledkem, na který není s ohledem na výsledky v jiných částech světa zvyklý - pohybuje se nikoli na předních příčkách, ale spíše v polovině žebříčku, letos s přibližně 12 tisíci auty měsíčně.

To ovšem Volkswagenu zjevně radost nekazí, třicet let v USA slaví speciální verzí Jetta GLI Edition 30. Označení GLI je u německého sedanu s mexickým rodným listem obdobou GTI u Golfu a pyšní se tím pádem také přeplňovaným benzinovým motorem 2.0 TSI, naladěným na v toto případě na 156 kW a 280 N.m, jenž lze pořídit jak se šestistupňovým manuálem, tak s dvouspojkou DSG.

Edition 30 k tom přidává mimo dalších drobností křidélko na víku kufru, 18" šestipaprsková kola Laguna, sedadla v kombinaci tkaniny a koženky s červeným šitím, obložení v imitaci karbonu, kůží čalouněný volant, speciální koberečky, bixenony, couvací kameru, navigaci a infotainmentový systém. K dispozici bude výhradně v barvách Deep Black Metallic, Pure White, Tornado Red a Reflex Silver Metallic. Prodej začne zkraje příštího roku, kdy budou oznámeny také konečné ceny.

Michal Fokt
Diskuze (0)