Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen má po Piëchově odchodu dvě nové členky dozorčí rady

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Německé úřady jmenovaly novými členy dozorčí rady koncernu Volkswagen Louise Kieslingovou a Julii Kuhnovou-Piëchovou.

Nové členky dozorčí rady obsadí prázdná místa, která se uvolnila po víkendové rezignaci dosavadního předsedy rady a strýce obou žen Ferdinanda Piëcha a jeho manželky Ursuly. Ti rezignovali po mocenském boji ve vrcholném vedení největší evropské automobilky. Do dvacetičlenné rady ženy s okamžitou platností jmenoval soud v Braunschweigu v Dolním Sasku. Stalo se tak na základě žádosti správní rady automobilky.

Sedmapadesátiletá Kieslingová studovala módní návrhářství a design automobilů ve Vídni a v Londýně a pracovala jako návrhářka v Německu, v Rakousku a Británii. Čtyřiatřicetiletá Kuhnová-Piëchová studovala práva ve Vídni, na což navázala studiem správy realit tamtéž. Působí v oblasti nemovitostí a je členkou dozorčí rady ve výrobci nákladních aut a autobusů MAN Truck& Bus, který spadá do skupiny Volkswagen.

Obě nové členky dozorčí rady jsou pravnučkami konstruktéra Ferdinanda Porscheho a neteřemi odstoupivšího šéfa rady Ferdinanda Piëcha. Kieslingová je dcerou Piëchovy zesnulé sestry Louise Ahornerové, Kuhnová-Piëchová pak dcerou jeho mladšího bratra Hanse Michela Piëcha.

Vedení Volkswagenu se tento měsíc ocitlo v krizi, když předseda dozorčí rady Piëch v rozhovoru s médii naznačil ztrátu důvěry v generálního ředitele Volkswagenu Martina Winterkorna. Mocenský boj, který sám vyprovokoval, ale Piëch prohrál v sobotu, když s okamžitou platností odstoupil z funkce. Spolu s ním z rady o víkendu odešla také jeho manželka Ursula.

Příčinu k veřejnému výpadu proti Winterkornovi Piëchovi poskytly slabé výsledky značky VW ve Spojených státech a Latinské Americe, které mohou ohrozit střednědobé expanzní plány skupiny.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
1. 5. 2015 11:23
Re: OT: REDAKCI
No asi budu muset, ale dělat jsem to nechtěl ;-\
Re: OT: REDAKCI
Stáhni si AdBlock.
1. 5. 2015 10:42
OT: REDAKCI
Nechcete jít s těmi vyskakovacími reklamami už někam? Chci si přečíst článek a ne koukat na debilní reklamu od Hornbachu !!! :no: :no: :no: