Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen New Beetle Cabriolet

Ondřej Láník
Diskuze (0)

Léto už sice pomalu předává štafetu podzimu, ale automobilka Volkswagen ohlašuje příchod atraktivního kabrioletu na bázi modelu New Beetle právě nyní.

Volkswagen New Beetle Cabriolet: nasadí vám brouka do hlavy

Léto už sice pomalu předává štafetu podzimu, ale automobilka Volkswagen ohlašuje příchod atraktivního kabrioletu na bázi modelu New Beetle právě nyní. Na Pařížském autosalonu se jej bohužel nedočkáte. Jste-li nedočkaví, budete se muset vypravit na počátku roku 2003 na světovou premiéru za moře, na lednový autosalón v Detroitu. Ostatní zájemci budou muset počkat do jara 2003, kdy má New Beetle Cabriolet přijít do Evropy.

Volkswagen pokračuje v uvádění svých studií automobilů do sériové výroby a zdá se, že vlna retrodesignu v automobilovém průmyslu zdaleka nepominula. Karosérie nového čtyřmístného kabrioletu skrývá velmi tuhou nosnou strukturu, systém ochrany cestujících pro případ převrácení automobilu, třívrstvou plátěnou střechu se skleněným vyhřívaným zadním sklem a další zajímavé prvky, které z tohoto automobilu s designem útočícím na vaše emoce, dělá auto pro každodenní provoz.

New Beetle Cabriolet bude k dispozici se třemi benzínovými motory: nejslabším čtyřválcem 1,4 l (55 kW/75 K), dále 1,6 l (77 kW/105 k) a zatím nejsilnější verzí bude dvoulitr o výkonu 85 kW (115 k). V nabídce nebude chybět ani diesel 1,9 TDI ve výkonové variantě 74 kW (100 k). Nejsilnější motor může být dodán v kombinaci se šestistupňovou automatickou převodovkou Tiptronic.

O bezpečnost posádky v případě převrácení automobilu se stará elektronicky ovládaný systém, jehož ochranné oblouky, při běžné jízdě skryté za zadními sedadly, mají společně s vyztuženým rámem předního skla ochránit prostor pro cestující. Použití tohoto řešení umožnilo zachovat originální a nezaměnitelnou siluetu kabrioletu New Beetle.

Očekávaná cena nového kabrioletu by se v EU měla pohybovat kolem 20.000 Euro.

Ondřej Láník
Diskuze (0)