Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Passat BlueMotion 1.6 TDI má jezdit za 3,6 l na 100 km

Ondřej Chamilla
Diskuze (54)
Spotřeba 3,6 litru na sto kilometrů a emise 95 gramů CO2 na kilometr, to jsou hlavní hodnoty pro ekonomickou verzi Volkswagenu Passat zvanou BlueMotion.

Zejména na trhy se zvýhodněním pro nízkoemisní automobily míří nový Volkswagen Passat BlueMotion. Ten je vybaven naftovou šestnáctistovkou TDI o výkonu 88 kW a točivým momentem 250 N.m, což stačí ke zrychlení z klidu na sto kilometrů v hodině za 10,8 sekund a maximální rychlosti 209 km/h. Kombi je o dvě desetiny a dva kilometry v hodině pomalejší. Maximální rychlost je na šestnáctistovku relativně vysoká díky úpravám aerodynamiky a delším převodům.

Hlavní ale je, že vůz tabulkově spotřebuje pouze 3,6 litru nafty na sto kilometrů, což odpovídá emisím 95 gramů CO2 na kilometr. Vůz má dostat nižší světlou výšku o 15 mm, speciální kola obutá do pneumatik s nízkým třením a několik aerodynamických prvků omezující odpor vzduchu. Interiér je stejný jako u kteréhokoliv jiného Passatu. Již víme, že se tato verze objeví i v České republice, kde podobné vozy nikdy neměly velký úspěch a celkově se hodí spíše pro fleetové zákazníky, není ale jasné kdy. Ve Velké Británii se ale začne prodávat v srpnu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (54)

Doporučujeme

16. 6. 2015 20:54
Re: Zažalovat
no tak jsem to mel, kdyz jsem jezdil na sluzebky vlastnim autem... hruuuuza. ted alespon bude kompenzace ;-)
16. 6. 2015 20:53
Re: Zažalovat
ja ti rozumim, ale jak vyse uvadim, nejsem si jist, jak by to u soudu dopadlo. ja totiz nerikam, ze meri v rozporu s normou, ja rikam, ze spotrebu uvadeji k memu autu z nameru z auta specialne upraveneho k tomuto mereni. tzn. z jineho auta. na mem aute by toto nenamerili (bez uprav). a tam vidim ten potencialni podvod na zakaznika. nic vic, nic min. a jak jsem rikal soudit se s nimi nepujdu, nemam na to cas ani penize, udaj o spotrebe je pro me zcela zbytecny udaj.
Avatar - Ada je zase tady
16. 6. 2015 19:49
je to pravděpodobné
100km se s takovým Passatem za 3,6 litru nafty ujet asi dá. Jenže to bude opravdové utrpení. Do takového auta patří minimálně dvoulitr (a samozřejmě žádný parní, ani benzínový stroj) ;-)
Avatar - demonicus
16. 6. 2015 19:27
Re: Zažalovat
Není pravda. Jedno auto podle stejné normy má vůči normálnímu provozu rozdíl třeba litr spotřeby, jiné má například půl litru. Kde je rozdíl ?
16. 6. 2015 17:21
Re: Zažalovat
Je otázka, co by se stalo, kdyby někdo využil prostoru, který ta norma dává, ale s opačným cílem - naměřit co nejvyšší hodnotu. Norma nemůže umožňovat nějaké zásadní ovlivnění výsledku. Jinak bys měl dvě měření podle jedné normy s velmi rozdílnými výsledky. Jak by pak soud rozhodl? To by tam musela být ohromná tolerance.