Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Volkswagen Passat – Sedan v městských ulicích

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (21)
Nový Volkswagen Passat se při své světové premiéře na autosalonu v Paříži stal hlavní hvězdou stánku německé automobilky.

Volkswagen šel u Passatu podobně jako u menšího Golfu cestou evoluce. Nastupující sedmá generace je při srovnání s odcházejícím Passatem B6 spíše radikální modernizací než zcela novým modelem.

Na karoserii se nejmarkantněji změnily příď a záď. Pryč jsou vykrojené spodní hrany všech světlometů, jejich tvary jsou usedlejší. Maska už nemá chromované orámování sahající až k nárazníku, ale je tvořena čtyřmi příčnými žebry, která jsou u světel zalomená. Také tvar vstupu vzduchu v předním nárazníku je jiný. Za designové změny jsou odpovědní Walter de Silva a Klaus Bischoff. Sedan je 4769 mm dlouhý, 1820 mm široký a 1472 mm vysoký, kombi Variant je o pouhé 2 mm delší, ale o 44 mm vyšší. Zavazadlový prostor sedanu nabízí objem 565 l a kombi 603 l.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (21)
Avatar - white label
22. 10. 2010 01:43
Re: Volkswagen Facelift 2.0 TDI
Kolik se např. kterých aut prodá v Evropě do fleetů a kolik jinam nepovažuju za nijak zvlášť podstatné, podobně jako to, na kterém konkrétním evropském trhu se jich prodá více/méně a náš malý trh je v tomto ohledu skoro zanedbatelný. Prodat auto kamkoli lze snad považovat za určitý úspěch, nebo ne?
Názory českých žurnalistů pro mě nejsou v tomto ohledu měřítko, stejně jako většina zdejších uživatelů (tím teď ovšem nemyslím tebe).
Napsal jsem dost podrobně a hlavně velmi věcně (bez zbytečných emocí), proč mně osobně tento "facelift" nepřekvapil a tvrdím znovu, že ten, kdo dlouhodoběji sleduje informace i v německých autočasopisech (AMuS, AutoZeitung, AutoBild...), nemohl být až tolik překvapen...
Tady je např. jeden z několika podobných odhadů (v tomto případě AutoZeitungu) podoby nového Passatu, a to již ze 13. dubna letošního roku:
[odkaz]

Takže se ptám, na základě čeho tady většina uživatelů čekala něco ve stylu CC (viz diskuse)? Především na základě vlastní neznalosti a určité "neschopnosti" domýšlet souvislosti a sledovat designový trend u konzervativního VW a jeho možná nejkonzervativnějšího modelu (Passat), který memí (a ani nemá být) "krásný", nebo dokonce "líbivý" (ve smyslu designové podbízivosti)... .
Takže znovu opakuju. že rozsah změn je velmi podobný těm při přechodu z B3 na B4 a změně G5 na G6 (tedy spíš face). Pokud chceš tohle vyvrátit, prosím, můžeme být oba ještě konkrétnější, ale pouhým označením těchto faktů za kříšení historie a hledáním podobenství můj názor ovlivníš dost těžko... ;-)

P.S. Zkus si dát vedle sebe fotky současného Pola, Golfu, Touranu, Passatu, Sharanu, Touaregu a Phaetonu a řekni mi, prosím, co je na tomto "faceliftu" Passatu (designově) tak nečekaného? A to nejen a především ve větších detailech, ale i celkově...
Avatar - Andromeda
21. 10. 2010 14:56
Re: Volkswagen Facelift 2.0 TDI
Nebylo myšleno ve zlém,ani jako kudlička do ledvin ;-) .Proč faux pas?Od tzv. "nové generace"(už jenom prsení se názvem NOVÁ je diplomaticky řečeno troufalost-je na zákaznících,jestli tyto praktiky budou koncernu bez mrknutí oka akceptovat-i když na Autu kvůli této letité novince proběhla masírka mnohem,mnohem větší než v tisku,atd-kdo je pěvcem refrénu nemusím opakovat,osobně považuju ono prsení svým způsobem za opovrhování,matení klientů)se jaksi čekalo přece jen trošku více než důkaz o změně lisovacích forem + jedny timexy na palubce-toť vše a dokonce na české novinářské prokoncernové tradice je právě Passat nezvykle často zmiňován jako jedno ze zklamání v Paříži.Kdyby to tak nebylo Labele,v žádném případě se nekonají debaty o "samozřejmosti" podoby novinky >:-[] ,nekřísila by se historie v návaznostech a nehledala podobenství,neřešilo by se v takové míře to,že každému přece muselo být jasné,atd...Další věc - Passat tady v Čechách má neotřesitelné postavení ať udělá automobilka cokoliv,tak že je svým způsobem naprosto zbytečné hledat jinou variantu než tu,že bude prodejní jednoíčkou z tisíce a jednoho důvodu.Mne Passat nevadí,neberu mu jeho kvality,nekonfliktnost a schopnost splnit přesně to,co od něho jeho zákazníci očekávají v mnoha směrech -> jen to skutečně není uber auto...
PS:V místních zeměpisných šířkách jde jednoznačně o fleetové vozidlo,nakonec vzhled je tomu svým způsobem podmíněn(zajímavé by bylo i případné zveřejnění poměru prodejů mezi firemní a soukromou klientelou,to by byla teprve rozbuška do debaty ;-) )
Avatar - white label
21. 10. 2010 02:03
Re: Volkswagen Facelift 2.0 TDI
Kromě interiéru (hlavně palubní deska) a klik dveří se toho u G6 rozhodně nezměnilo podstatně víc a pokud tvrdíš opak, zkus prosím konkrétně vyjmenovat, co se z vnějšího designu změnilo u G6 podstatně víc, než u Passatu B7... ;-)

Avatar - white label
21. 10. 2010 01:56
Re: Volkswagen Facelift 2.0 TDI
Možná si mě s někým "pleteš" ;-) , žádné opěvné ódy na design nového (ani toho předchozího) Passatu nevedu a píšu spíš jen fakta (která mi můžeš případně vyvrátit). Opravdové faux pas Passatu bude, až se přestane dobře prodávat. Názory (na jeho design) diskutujících na netu ho "neživí" a těm (většině) se podobně moc nelíbil ani ten minulý...
Každopádně je to spíš FL, než nová generace, podobně jako u B4, kde se také mnoha lidem líbil víc B3, ale byl snad proto B4 nakonec faux pas? :-O
20. 10. 2010 21:46
Re: Volkswagen Facelift 2.0 TDI
Facelift Passatu prekvapil - všetkých. Možno až na malé výnimky.
Prechod z G5 na G6 bol predsa len iný ako je to u Passatu, z vizuálnej stránky sa toho zmenilo podstatne viac.