Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Polo SUV: Možná již v Ženevě

Jan Mička
Diskuze (3)
O vozu se v hojné míře hovoří již od roku 2012, představit by se mohl za dva měsíce v Ženevě.

Segment kompaktních crossoverů neuniká ani Volkswagenu. Zatímco Opel, Peugeot, Nissan či Renault už takové zástupce na trhu mají, největší evropský automobilový koncern stále vyčkává. Dřívější informace hovořily o představení Pola SUV v letošním roce, ženevský autosalon by proto mohl být ideální příležitostí.

Byl to německý Auto Bild, který předloni zveřejnil zprávu o začátku prodeje Pola SUV v roce 2016. Všichni víme, jak dlouhá je cesta od konceptu až po finální vůz, reálný předobraz už je ale pravděpodobně za rohem. Podle informací Auto Bildu bude SUV, stejně jako nové Polo, postaveno na modulární platformě MQB, která zaručí nižší hmotnost a nárůst rozměrů.

Dřívější zprávy již napověděly o možných tvarech vozu. Jeho příď by se měla velmi podobat konceptu Volkswagen Cross Coupé, který byl poprvé k vidění na tokijském autosalonu v roce 2011. Počítá se také s pohonem všech kol a globálním šířením, což by přineslo jednodušší verze pro rozvojové trhy a luxusnější pro Evropu.

Jan Mička
Diskuze (3)
Avatar - Jaros71
25. 1. 2014 10:18
Výborně!
Jako konkurent Opelu Mokka , Nissanu Quasqai a Suzuki SX4 Cross...SUPER! :yes:
Mohlo tady být dříve , stejně jako nový Tiguan..
Mokka je v Německu prodejní HIT!
VW na to musí reagovat. ;-)
24. 1. 2014 20:24
Nesmysl
Nikdy nic takovýho nebude. Nebude to skoro tak velký jako Tuareg - nebude to mít prostě 4.5 metru, nebude to mít 23" kola, interiér bude pólovsky strohej, slušnej, ale bez nápadu, bude to mít 5 míst, ne 4, bude to mít obyčejný sedačky. Jestli tomuhle někdo říká, že je to zajímavý, tak si tu zajímavost vydělte pěti a dostanete zajímavost finální. Z těchhle konceptů se mi chce zvracet, je to na hony vzdálený budoucí skutečnosti. Bohužel.
Avatar - Ada je zase tady
24. 1. 2014 15:51
Dobrý!
Jen trochu pozdě.. :no: