Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen pracuje na novém CC, bude i jako kombi

Michal Fokt
Diskuze (32)
Sedan střední třídy se siluetou kupé se v Volkswagenu ujal a dostane tedy nástupce. Ba co víc, druhá generace nejspíš bude existovat ve dvou karosářských verzích.

Média a veřejnost se na "lidové CLS" od Volkswagenu v roce 2008 tvářila všelijak, už tehdy ovšem bylo jisté, že co se vizuální atraktivity týče, zařadí se sedan Passat CC, silně inspirovaný Mercedesem CLS, na samou špičku aktuální nabídky automobilky. Ba co víc, klientela VW ukázala, že za každou cenu netrvá na unylém vzhledu a z CC, jak se v rámci faceliftu vůz stihl přejmenovat, se stal docela slušný prodejní trhák.

A protože sedany se siluetou kupé jsou stále v kurzu, dokonce se dá říci, že jsou populárnější stále více, dočká se CC nástupce, jehož vývoj právě probíhá. Už dnes je současnému autu šest let, ke generační obměně dojde už příští rok a šéf VW v Americe Michael Horn prozradil časopisu Motor Trend, že Volkswagen "studuje možnost dvou verzí, přičemž jedna z nich by měla být fastback", tedy kombi s dynamickou siluetou, podobně jako v případě CLS Shooting Brake. Potvrzují se tak informace o kombíku z kraje letošního roku, ohlašující provedení kombi na rok 2016.

Už (pro nás) o něco méně zajímavou informací je, že by se nové CC mělo v horizontu 2-3 let pro americký trh vyrábět v Mexiku nebo USA, stejně jako nového Tiguanu, u něhož by se díky tomu mělo podařit snížit prodejní cenu.

Michal Fokt
Diskuze (32)
18. 5. 2014 13:15
CLS?
Nene, je to Bavo 5er GT [odkaz]
Avatar - dolfi
16. 5. 2014 20:55
Okopčený amík!
:-O
Avatar - twistedTSD
16. 5. 2014 13:36
Re: Mazda 6
Tak německá značka M6 obšlehla asi těžko, když je to klasická novinářská slátanina...
16. 5. 2014 12:33
Re: Mazda 6
Protože nejspíš vzali fotku Mazdy, naroubovali na ní jiný předek, změnili pár detailů a nové "CC kombi" bylo na světě. :-) Jak jsem napsal, z něčeho grafik vyšel a klidně to mohla být šestka (prolisy v kapotě, tuponosost, nebo spodek nárazníku by tomu celkem odpovídaly).
16. 5. 2014 11:40
Re: Mazda 6
Topper,

ked bude vonku skutocne auto, povieme si, ci bol nejaky mytus zboreny. Zatial kopiruju len smerom na vychod >:D