Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen prý pokukuje po Fiatu, ten to ale popřel

Ondřej Chamilla
Diskuze (81)
Podle informací německým médií se Volkswagen momentálně intenzivně zajímá o koncern Fiat. Mluví se dokonce o tom, že německý gigant vážně uvažuje o koupi italského koncernu.

Stále se rozrůstající portfolio společnosti Volkswagen Group by mohlo být výrazně rozšířeno, alespoň to říká německá publikace Manager Magazine. Zástupci koncernu totiž podle tohoto zdroje zahájili rozhovory s rodinou Agnelli, která kontroluje italskou značku Fiat. Vypadá to, že se majitelé Fiatu chtějí zbavit automobilek zaměřených na masovou výrobu, aby mohli lépe kontrolovat Ferrari.

V minulých letech Volkswagen již několikrát vyjádřil zájem koupit Alfu Romeo, ale Sergio Marchionne pokaždé řekl, že tato značka není na prodej. Podle dnešních informací pak zástupci Fiatu a nově i Volkswagenu zprávu o možném převzetí italské automobilky německým výrobcem popřeli. Senzace se tedy s největší pravděpodobností konat nebude.

Ondřej Chamilla
Diskuze (81)
Avatar - miromen
20. 7. 2014 05:06
Re: kombík
U Punta se každa zavada počita jako spotřebak a jak znamo ten u něj odchazi jak na běžicim pase.
20. 7. 2014 01:32
Re: kombík
Tak pokud jde o obchodní označení, samotného by mně zajímalo, jak by se pak diesely jmenovaly. Tipuju asi jen TDI, neboť JTD je zkratka, která patří Fiatu Powertrain a ten asi na prodej nebude...
Avatar - grifith
20. 7. 2014 01:19
Re: kombík
Pokud se shodneme v tom, že JTD a TDi není to samé, pak není co dál řešit. Jde-li ti o principy stejné technologie, to jsem ti psal, že máš pravdu. Ale o tom to fakt není... Jde o samu podstatu použití obchodního označení u jiných.
20. 7. 2014 01:12
Re: kombík
Jednomu z nás to takhle v noci nemyslí...
Pro mně JTD není TDI a není to pro mně to samé.
Nicméně principiální rozdíly mezi JTD a TDI jsou dnes mizivé, to dříve bylo TDI se systémem PD a tam byl rozdíl v technologii markantní, to byla naprosto odlišná technologie vstřikování. Tehdy bys mohl psát o svatokrádeži, dnes je to passé.
Zkus mi popsat co v té kategorii 1,6 koncernu drhne.
Avatar - grifith
20. 7. 2014 01:06
Re: kombík
Ani nemusíš, nepíšu zde pro to, aby mě musel každý chápat. Pro tebe je to naprosto to samé a já ti to neberu, principiálně máš pravdu. Pouze ti k tomu řeknu, že JTD není TDi. V tom je pro některé rozdíl.
A pokud znovu a nadále nechápeš, zase nemusím sloužit. Vysvětlení, že koncern používá i jiné objemové kategorie je naprosto zcestné. Já ti nadhodil kategorii, kde to prostě koncernu drhne. To, že jde aktuálně o nejběžnější objemovou kategorii naftoých motor v nižší střední, je fakt.