Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Tiguan II (2014): Tři z jednoho těsta

Ondřej Láník
Diskuze (9)
VW nehodlá úspěch první generace opakovat, ale násobit. Nepřijde jeden model, ale rovnou tři!

I když je Tiguan na trhu už od roku 2007, zájem je o něj pořád tak velký, že se na vybrané verze čeká, jakoby šlo o žhavou novinku. Nástupce, který nepříjde dřív než v roce 2014, proto bude mít nelehký úkol. K ještě většímu úspěchu má dopomoci hned trojice karosářských verzí řady Tiguan.

Základní model bude mít přibližně identické proporce jako současné provedení, což ale zřejmě nezabrání obvyklému mezigeneračnímu zvětšování rozměrů. Vedle něj bude stát prodloužený model s delším rozvorem a větším prostorem v zadní části karoserie a taky nové lifestylové SUV-kupé.

Motorizace vycházejí ze známé škály přeplňovaných čtyřválcových motorů. Zážehové jednotky budou vystavěny na základech současných motorů 1,4 TSI, 1,8 TSI a 2,0 TSI. Příznivci turbodieselů budou vybírat ze čtyřválců 1,6 TDI a 2,0 TDI.

Leccos o budoucnosti Tiguanu prozradila studie Volkswagen Cross Coupé představená loni na Tokyo Motor Show.


VW Tiguan II (2014) - Ilustrace



Ondřej Láník
Diskuze (9)
30. 1. 2012 10:28
Re: HUMUS
Tebe to ubohé kradení nicků ještě neořestalo bavit, ubožáčku? A myslíš si, že jsi vtipnej? Obecně jsou někteří pisálci na internetu zbabělci, kteří svoje běžné jméno schovávají za nejroztodivnější nicky, ale takováhle dvojitá zbabělost, to se hned tak nevidí....skutečně si myslíš, že tě nikdo nepozná? Tak pokračuj, co seš zač je tady jasné všem. Zbabělče.....
27. 1. 2012 22:46
HUMUS
v podáni vw!!!
Avatar - Mira328i
27. 1. 2012 17:31
Fiat Stilo ?
...to mě napadlo při prvním pohledu na miniaturu....ale i po zvětšení je ho v tom pořád vidim...
27. 1. 2012 13:57
Re: SUV-Brera
VW vzdycky vezme nějaké svoje auto, shlídne se v jiných, na ten jeho napasuje vzhled toho z tamtoho, toho zase z něčeho jiného a vznikne takový všehybrid. Občas to není špatný, ale invence žádná, duch žádný. To radši experimenty typu Multipla, které aspoň vyzařují nějaký nápad.
27. 1. 2012 11:34
Re: SUV-Brera
Jasně podobnost se čas od času najde, tady je to ale převzetá čtvrtka auta a jen dostylizovaná...

Když už si vw alfu nemůže koupit celou, snaží se vynahradit si to alespoň takhle >:D Mě se líbí jak Brera tak toto...