Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Volkswagen Touareg – Pohled do interiéru nové generace

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (22)
Jednou z hlavních novinek automobilky Volkswagen je pro letošní rok uvedení zcela nové generace velkého SUV Touareg, které nastupuje s evolucí designu svého předchůdce a moderní technikou.

Druhá generace Volkswagenu Touareg kombinuje linie svého předchůdce s aktuálním designovým směrem wolfsburgské automobilky. Novinka má karoserii dlouhou 4,80 m, širokou 1,93 m a vysokou 1,71 m, rozvor náprav měří 2,9 m.

Pod novým kabátem se ukrývají výrazné technické novinky, které mají přispět k nižší spotřebě paliva. Základní provedení je lehčí o 208 kg než první generace, přitom karoserie nového Touaregu je o 5 % tužší. Konvenční zážehová a vznětové motorizace v nabídce verzí doplňuje i hybridní provedení, kombinující V6 TSI s elektromotorem.

Doporučujeme
Volkswagen Touareg: První jízdní dojmy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (22)
24. 5. 2010 21:01
Re: Nedomyšlená elegance
:yes: >:D
Avatar - Rysguf.
23. 5. 2010 23:13
Re: 2x pohodlnější?
Ano suhlasim, novy Touareg nebudi respekt, akurat u automobilovych fajnsmekrov budi zdesenie nad stratou identity.

Ale tento clanok patri INTERIERU auta rovnako ako diskusia a INTERIER je LEPSI. :-)
Avatar - Ada je zase tady
23. 5. 2010 21:28
Re: 2x pohodlnější?
No a co? ja taky... Dokonce jen nesedel, ale jezdil. A ne jen 2 km. Presto, resp prave proto jsem presvedceny, ze starsi Touareg byl povedenejsi. Stacil facelift. Tohle uz neni ta kara, co na silnici budila vseobecny respekt.
Avatar - Rysguf.
23. 5. 2010 13:18
Re: 2x pohodlnější?
>:D :yes:

Ja som nic necital, ja som v oboch sedel ;-)
Avatar - Ada je zase tady
23. 5. 2010 10:40
Re: Nedomyšlená elegance
Byl jsem nucen do noveho Rybniku vlezt ve Francii cestou na letiste. Jeste ted se mi dela spatne od zaludku. :no:

Nicmene jedno pozitivum musim priznat - normalni tachometr a otackomer - bez kelimku - s cisly v normalni poloze (ne kolem dokola a vzhuru nohama). Asi nejvice se podoba S120.

Uz horsi je to s tim zbytkem - predevsim stredni cast pristrojove desky JE ZCELA ODSTRASUJICI, "vhodne" to doplnuje neforemny volant s nejakymi podivnymi nadory v miste, kde se drzi, gumove razeni, neforemna a velice nepohodlna sedadla. Motoru DCI zcela chybi zatah motoru TDI a jezdit s nim ve meste je utrpeni. Totez plati o jizdnich vlastnostech, protoze zad vozu vubec nedrzi stopu ale jen tak nejak je vlacena predkem. Vzadu je mene mista, nez ve Fabii, a to jak na delku, tak i na vysku. A to ani nemluvim o vnejsim designu, ktery je opravdu odpuzujici a ze vseho nejvic mi pripomina pramici. Kdyz k tomu prictu rendlikovsky nekvalitni dilenske zpracovani, poruchovou elektroniku a kosoctverec na kapote, na volante i (typicky) za volantem, povazuji tve srovnani s krasnym, domyslenym, praktickym a elegantnim Touaregem pouze za nehoraznou drzost. Takze shrnuto - tu jednu jizdu si opravdu budu pamatovat... priste radeji tu stodvacitku.