Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Volkswagen CC (2012) – Nové jméno i tvář

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (23)
Na listopadovém autosalonu v Los Angeles představil Volkswagen své čtyřdveřové kupé v modernizované podobě s novým označením CC.

Volkswagen opustil jméno Passat CC a od příštího roku se jeho zástupce kategorie čtyřdveřových kupé jmenuje pouze CC. Změnu označení doprovází i přepracovaní designu karoserie.

Hlavní změny se odehrály na předních a zadních partiích. Dravá příď původního provedení je teď konzervativnější, maska hranatější a světlomety rozměrnější než dosud. Zatímco Golf dnes na masce nemá žádné chromování a Passat jen decentní lišty, CC dostal bohatě zdobený gril, který má zřejmě vzbuzovat dojem luxusnějšího zboží.

V motorové paletě se zásadní změny neodehrají. Všechny turbodiesely (2,0 TDI) dostanou start-stop systém a inteligentní alternátor. Zážehové portfolio staví stále na motorech 1,8 TSI (118 kW), 2,0 TSI (155 kW) a 3,6 FSI (220 kW).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (23)
12. 12. 2011 00:12
Re: pekný
Že zrecyklovali kabinu, stejně jako u Eosu, Tiguanu, Scirocca, to není u VW nic nového. A přesto máme Tiguan, Eos a Scirocco jako samostatné modely.
11. 12. 2011 17:20
Re: pekný
Kolego kolego, sedl jste si do toho alespoň? ;-) Myslím, že pak bys odkaz viděl... :yes:
11. 12. 2011 15:00
Re: pekný
Já třeba u CC odkaz na Passat moc nechápal, ta auta vizuálně (a koncepčně) neměla moc společného. Pokud bych v tom měl vidět nějakou logiku, pak Eos měl být zřejmě Golf Eos. S vyčleněním souhlasím, mělo to být od začátku.

Také bych radši viděl auta v základu víc vybavená (a tedy za vyšší základní ceny), ale někteří zákazníci prostě chtějí odrbané verze v nabídce. Pro tvou informaci, bi-xenony jsou u CC v základu. 750 € je za LED a natáčení. To relativně odpovídá koncernové politice, natáčení xenonů stojí u Porsche 700 € a u Audi 380 €. Za to za xenony dáš přes tisíc € - CC je má v základu, A5 Sb má halogeny (pravda, její xenony mají rovnou LED a celkově budou vymakanější). Určitě se někdo najde, kdo natáčení světlometů nebude chtít - a ne kvůli tomu, aby ušetřil.
Avatar - white label
11. 12. 2011 00:18
Re: pekný
Tak POD tou peřinou bacha na Buřtíka, ať nenarazí... >:-[]
Avatar - Hammunasakra
10. 12. 2011 23:48
Re: pekný
:-)
PS: Zato já se "trochu bojím", nikde-nikdo, půlnoc se BLÍŽÍ - jdu se schovat POD peřinu!
Dobrou ;-)