Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Volkswagen Up! – Exteriér i interiér novinky z Wolfsburgu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Dva krátké filmy postupně představují design karoserie i vnitřního prostoru nejmenšího modelu automobilky Volkswagen.

Malý třídveřový hatchback Volkswagen Up! s karoserií dlouhou 3540 mm, širokou 1641 mm a vysokou 1478 mm charakterizují jednoduché křivky bez zbytečných extravagancí.

Podobným dojmem jako exteriér působí i interiér. Nabídne prostor pro čtyři cestující a nadstandardní zavazadlový prostor. Ten pojme v základní konfiguraci 215 litrů a po sklopení zadních sedadel až 951 litrů.

Malý Volkswagen má pod kapotou tříválec nové generace. Jeho zdvihový objem je 1 litr a na výběr budou dvě výkonové varianty: 44 a 55 kW. Obě verze budou standardně vybaveny pětistupňovou manuální převodovkou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
13. 10. 2011 04:12
LÁCE
No dobře exteriér je v pořádku, ale interiér smrdí korunou. Holý plech ve výplních dveří a nejen tam, pevné hlavové opěrky, po sklopení opěradel schod. Kufr má na svoji třídu slušný objem, ale mizernou využitelnost. Není to lavice, ale i když je opěradlo dělené tak po sklopení jedné části opěradla je průchozí prostor úzký. Prosklené víko kufru vypadá super, ale aby se zachovala tuhost karoserie tak má UP! vysokou nakládací hranu. Zadní boční skla nejsou ani výklopné. Středové výdechy ventilace jsou na horní části palubovky takže si cestující na zadních sedadlech moc čerstvého vzduchu neužijí a v zimě to taky nebude nic moc a to ventilaci zavazí ještě navigace. Tohle je ta revoluce ala VW? Můj názor je ten, že interér je průměrný. Exteriér je v pohodě. Jízdní vlastnosti a výkony ukáže čas. Je to univerzál a všeuměl... umí vše, ale nic nedělá pořádně. Takovej hodinovej manžel... svoji práci udělá, ale nic navíc nečekejte.

Sedačky Suzuki Alto (pevná opěrka hlavy) [odkaz]

Holý plech výplně dveří Peugeot 107 [odkaz]

Vysoká nakládací hrana Toyota Aygo [odkaz]

Závěr? Nic nového pod sluncem. Prostě další mini do města jehož volba bude plná kompromisů stejně jako u zbytku třídy. Pokud nebude cena na úrovni konkurence tak je bez šance.

Styl a design interéru: Fiat 500
Základní motory: PSA trojice
Praktičnost a využitelnost kufru: Twingo
Poměr cena/výbava: Suzuki Alto
Exteriér: F500 / Twingo po FL / Picanto