Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen zahajuje sériovou výrobu druhé generace Tiguanu

David Bureš
Diskuze (11)
Výroba nového Tiguanu probíhá v domovské továrně Volkswagenu ve Wolfsburgu. Zatím zde bude nadále vznikat i předchůdce.

Druhá generace oblíbeného SUV Volkswagen Tiguan se světu představila již na podzimním frankfurtském autosalonu, do sériové výroby ale vůz vstupuje až nyní. Na trh bude novinka uvedena v dubnu.

V prvních měsících bude nové SUV vyráběno po boku předchůdce, produkce však bude postupně narůstat na jeho úkor. Volkswagen o tomto kroku rozhodl kvůli tomu, že je o minulou generaci Tiguanu nadále velký zájem. I proto závod Osnabrück od jara vyrábí část komponentů pro první generaci Tiguanu.

Sériová výroba prvního Tiguanu byla zahájena v srpnu 2007, od té doby bylo vyrobeno přes 2,8 milionu exemplářů tohoto SUV. Loňský rok byl přitom v historii auta vůbec nejúspěšnější, vzniklo totiž půl milionu jeho kusů.

Design druhé generace Tiguanu se proti předchůdci výrazně proměnil. Automobil navíc citelně narostl, s 4.486 mm je o 60 mm delší, rozvor se natáhl o 77 mm na 2681 mm. Zároveň je ale novinka o 33 mm nižší. Díky použití platformy MQB se u srovnatelných variant podařilo ušetřit asi 50 kilogramů.

Nový Tiguan vstoupí na trh se čtyřmi zážehovými a čtyřmi vznětovými motory. K dispozici bude i pohon všech kol, vozy se systémem Haldex páté generace nabídnou světlost zvýšenou o 11 mm (na celkových 200 mm). Později nabídku obohatí i plug-in hybrid, který se zatím představil jen ve formě konceptu Tiguan GTE. Ten pohání kombinace benzinového 1.4 TSI a elektromotoru o celkovém výkonu 160 kW.

Vedle standardního Tiguanu bude v budoucnu nabízen i zhruba pět metrů dlouhý Tiguan XL se sedmimístnou kabinou. Na emoce naopak vsadí sportovněji střižený Tiguan Coupé inspirovaný konceptem Cross Coupé.

David Bureš
Diskuze (11)
6. 1. 2016 15:42
Re: vyhodnoceno jako spam
Prodej nebo dodávky (asi dodávky, ale nevím jistě) by měli zahájit až v dubnu a výroba starého by měla pokračovat. Takže mají ještě čas.
Avatar - white label
6. 1. 2016 12:53
Re: vyhodnoceno jako spam
Zahajuje sice výrobu, ale na stránkách vw.de k němu pořád nic nevidím?
6. 1. 2016 12:01
Re: vyhodnoceno jako spam
Mně se to také čas od času stalo. Už dlouho ne, ale ten problém je tu roky. Nikdy mi nebylo jasné, co přesně se mu nelíbilo. Nicméně řešení je jednoduché. Používají jiné kontroly při vkládání nového příspěvku a při úpravě stávajícího. Takže text vyjmu, (teď nevím, jestli to spolkne prázdný nový příspěvek, nebo jestli tam musíš dát alespoň jeden znak) odešlu, otevřu editaci, vložím a odešlu. Voila. :-) (PS: Koukám, že pořád nepodporují UTF.)

Jednou jsem myslím zkoušel po větách ubírat, abych zjistil, kde byl problém, ale nepamatuji si výsledek (je to možná 5 let, možná víc). Myslím, že jsem z toho nebyl chytrý. :-)
Avatar - martin.filak
5. 1. 2016 17:24
vyhodnoceno jako spam
Mohl by mi někdo vysvětlit, proč mi server vyhodnocuje komentáře jako spam, tudíž je nemohu přidat? Je někde nějaký seznam zakázaných slov, či něco podobného? Nebo jen nemůžu napsat trochu kritiky k nedotknutelnému VW? :D :D
Avatar - praděda7
5. 1. 2016 16:39
Tiguan
Bez minimálně 2.0l TSi mě nemůže Tiguan oslovit....malý šestiválec by byl ještě lepší... ;-) Ale jinak....looking good... :-!