Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Buses: 61 autobusů pro Greyhound Lines

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Prevost, dceřiná společnost Volvo Buses, je hlavním dodavatelem nových autobusů pro severoamerického dopravce Greyhound Lines.

Slavná společnost Greyhound Lines využívá autobusy značky Prevost pro své dálkové linky od rok 2007. V letošním roce si pro svůj vozový park objednala 61 nových autobusů Prevost X3-45. Dodávky těchto vozidel jsou rozděleny na dvě části. V květnu, červnu a červenci má Greyhound Lines převzít 35 autobusů a zbývajících 26 vozů bude dodáno před koncem roku.

Prevost X3-45 ve svém standardním provedení nabízí místo pro 55 sedících cestujících. Karoserie tohoto třínápravového autobusu je dlouhá 13,72 m, široká 2,59 m a vysoká 3,40 m. Rozvor mezi přední a první zadní náprav je 8,5 m.

Pro Greyhound Lines budou připraveny autobusy se sedadly pro padesát cestujících. Součásti výbavy budou mimo jiné zásuvky na 110 V a Wi-Fi internet. Bezpečnostní výbava zahrnuje Prevost Electronic Stability Program (ESP), systém kontroly tlaku v pneumatikách a automatický protipožární systém.

K pohonu autobusů Prevost X3-45 pro Greyhound Lines slouží přeplňovaný vznětový řadový šestiválec Volvo D13 EPA 2010 o objemu 12,8 litru. S tímto agregátem spolupracuje šestistupňová automatická převodovka Allison.

Prevost se výrobě autobusů věnuje od roku 1924 a pod křídla Volvo Buses patří od roku 1995. Greyhound Lines patří k legendám autobusové dopravy a její kořeny sahají až do roku 1914. V současnosti je největším poskytovatelem meziměstské linkové dopravy v Severní Americe a obsluhuje více než 3800 destinací.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)