Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo C70 Inscription: Limitované kupé-kabrio pro Los Angeles

David Bureš
Diskuze (0)
Speciální kupé-kabriolet vznikne jen v 2.000 exemplářích, 500 z nich je určeno právě pro USA.

Švédská automobilka Volvo představí na nadcházejícím autosalonu v Los Angeles limitovanou edici kupé-kabrioletu C70 nazvanou Inscription. Automobil bude možné pořídit ve třech barvách karoserie – černé „Stone“, černé metalíze „Sapphire“ a bílé „Ice“.

Volvo C70 Inscription stojí na 18palcových kolech, která podtrhují exkluzivní vzhled tohoto vozu. Pětipaprskové ráfky s názvem Midir jsou černé s leštěnými paprsky a vnějším obvodem. Mřížka chladiče je lakována lesklou černou, kolem ní a okolo diodových světel pro denní svícení se nachází kontrastní chromovaná linka.

Úpravou prošel také interiér automobilu. Palubní deska je potažena kůží s kontrastními švy, které se nacházejí i na koberečcích a rukojeti ruční brzdy. Sedačky jsou čalouněny kůží Sovereign Hide v černém, nebo vápencově bílém provedení. Na opěrkách hlavy u předních sedadel je pak vyšitý nápis Inscription.

Interiér doplňují hliníkové detaily, jako jsou pedály nebo dekor na volantu. Také středová konzole je hliníková, černé a dubové provedení je dodáváno na přání.

Volvo C70 Inscription bude možné objednávat se všemi motory dostupnými pro tento švédský kupé-kabriolet. V nabídce jsou tři pětiválce – zážehový T5 (172 kW/320 Nm) o objemu 2,5 litru a dva vznětové dvoulitry - D4 (130 kW/400 Nm) a D3 (110 kW/350 Nm).

Automobil bude dostupný na všech trzích, jeho výroba bude omezena na 2.000 exemplářů, přičemž 500 z nich bude určeno pro Spojené státy. Cena C70 Inscription je v USA stanovena na 39.950 dolarů (cca 747 tisíc korun). Výroba vozu bude zahájena ještě v průběhu letošního listopadu.

David Bureš
Diskuze (0)