Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo v Číně: Čistý vzduch jako prodejní artikl

Michal Fokt
Diskuze (3)
Volvo chce v Číně zkusit nový marketingový trik. Nabízet vozy Volvo jako místo, kterého se netýká smogem znečištěné ovzduší tamních velkých měst.

Některá města na tom nejsou, co se čistoty ovzduší týče, vůbec dobře. A pokud vám nevoní ta evropská, diesely přecpaná, vězte, že to není nic proti tomu, jak "hustý" je vzduch ve velkých čínských městech, kde je ovšem hlavním původcem smogu dramaticky se rozvíjející průmyslová výroba, která si s nějakými emisemi čehokoli nedělá těžkou hlavu.

Přímo ukázkovým případem je město Harbin, které spustilo systém vytápění, zajišťovaného spalováním uhlí a svět nyní obletěla zpráva, že emise pevných částic překročily WHO stanovené limity hned třicetkrát! Přitom právě pevné částice o průměru 2,5 mikrometru jsou považovány za nejškodlivější lidskému organizmu.

A tohle byl ten pravý čas, aby šéf automobilky Geely, vlastnící Volvo, učinil zajímavé prohlášení. Li Shufu tvrdí, že když sedí uvnitř Volva, připadá si jako ve Skandinávii, zatímco po otevření dveří si přijde jako ...v Pekingu. Čistota vzduchu v interiéru je podle něj zásluhou pečlivé filtrace a dýchatelný vzduch přispívá nejen komfortu jízdy, ale v širším významu též bezpečnosti, na které si Volvo tradičně zakládá. V tomto případě pochopitelně z pohledu ochrany před smogem a tedy před riziky onemocnění s ním související.

Volvo si tedy nyní bude budovat image značky, jejíž auta ochrání posádku před smogem. Ba co víc - bude se pracovat na ještě lepších systémech filtrace vzduchu, aby se v této oblasti v Číně stala švédská automobilka skutečným pojmem.

Michal Fokt
Diskuze (3)
28. 10. 2013 19:16
Re: mno nevím...
Ty snad své exkrementy doma skladuješ? Z okna nemočím, ale máme tu kanalizaci. Což znamená čističku odpadních vod. S tvým přístupem by nesměli zmínit žádnou výhodu vozu nad chůzí. A auto bude znečišťovat ovzduší s kabinovým filtrem i bez něj. Je to validní plus, stejně jako pohodlná sedadla, nebo topení, které velmi rychle zvládne ohřát kabinu. Proč si koupit auto bez toho, když si můžeš koupit auto s tím?
27. 10. 2013 22:44
mno nevím...
tak to je super marketing: já si dýchám čerstvý vzduch, a ostatní ať si dýchají mé auto... >:D
ps: já vím, že to auto není ten nejhorší znečišťovatel. ale ta myšlenka tu platí. já se mám a co druzí mi je fuk. asi stejně jako kdybych čural přímo z okna a měl marketing, jak mám doma krásně čisto...
27. 10. 2013 17:28
Cina
To je mozne skutocne iba v Cine, kde kazdy tyzden otvoria 2 nove uholne elekrarne alebo kvoli smogu zabrania jazde s parnymi alebo neparnymi znackami. :no: