Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo FH se sníženou výškou kabiny

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Volvo Trucks představila modely FH a FH16 s extra nízkou kabinou, která má vyhovět specifickým pracovním úkolům a speciálním nástavbam.

Vozidla modelových řad FH a FH16 s novou kabinou se sníženou výškou kabiny jsou navržena pro zejména pro důlní operace a pro aplikace, při nichž nad střechou vozu pracuje jeřáb.

Volva FH a Volvo FH16 se sníženou výškou kabiny jsou dodávána se stejným pohonným ústrojím a flexibilitou jako klasické modely, ale je zde několik zásadních rozdílů.

Střecha byla snížena o 190 mm a je zcela plochá, protože antény a ostatní vybavení byly přesunuty na jiná místa. S možnou celkovou výškou 3,2 metru se tato verze pohodlně vejde do obvyklého výškového limitu důlních tunelů, tedy 3,4 metru.

Nízká a plochá střecha rovněž usnadňuje instalaci jeřábu, který je umístěn nad střechou kabiny, a tato konfigurace je rovněž vhodnější pro zdvihání materiálů před kabinou automobilu.

Aby byla zajištěna zvláštní ochrana střechy proti padajícím kamenům a jinému nebezpečí, je na přání dodáván hliníkový štít střechy. Tento střešní štít přidává k celkové výšce kabiny jen 15 mm. Štít navíc kromě ochrany řidiče a nákladního automobilu snižuje úroveň hluku uvnitř kabiny.

Modely Volvo FH a Volvo FH16 se sníženou výškou kabiny jsou od prosince 2014 dodávány na všech trzích s motory, splňujícími emisní normy Euro 3 až Euro 6 a nabízejí možnost použít soupravy s výkonem až 552 kW a celkovou hmotností soupravy 120 tun.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)