Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Concept Coupé: Předzvěst nové C70?

Tomáš Dusil
Diskuze (4)
Studie kupé značky Volvo ukazuje, jak by mohl vypadat budoucí vůz značky pro individualisty. Otázkou je, zda vůbec bude.

Vůz byl poprvé ukázán na frankfurtském autosalonu v loňském roce. Zda se dostane do výroby, ale tehdy řečeno nebylo. Pravdou je, že reakce široké veřejnosti na studii byly veskrze pozitivní.

Nyní se však zdá, že zájem Volva o danou kategorii vozidel opadá. A to i přesto, že skandinávská značka má v kupé dlouhou tradici, v zásadě už od padesátých let. Vzpomínáte na vysoce elegantní řadu P1800 či od ní odvozené kupé kombi (dneska bychom řekli shooting brake) E1800?

Současné vedení Volva si budoucnost značky spojuje zejména s novou generací SUV XC90. Podle britského AutoExpressu, který vyzpovídal vedoucího designu značky Andrease Gunnarsona, je projekt kupé v této chvíli pozdržen. A to přesto, že mnozí z vedoucích činitelů značky takové auto chtějí.

Pokud se nové kupé objeví, bude patrně využívat platformu SPA (Scalable Product Architecture), která je v současnosti využívána zmíněnou XC90. Po ní má být druhým vozem, jenž na ní vyjede, luxusní sedan S90, který nahradí S80, jež se stále vyrábí ve druhé generaci. Ta má být nově nejen sedanem, nýbrž i kombi. Uvažuje se rovněž o třetí karosářské variantě. Že by to bylo kupé? Necháme se překvapit, s čím Švédové přijdou.

Na otázku, zda by si dokázali představit SUV ve stylu BMW X6, odpověděl Gunnarson, že se k tomu zatím nemůže blíže vyjádřit.

Tomáš Dusil
Diskuze (4)
Avatar - dewill
11. 12. 2014 07:54
Re: Podruhé...
Tak označení bude samozřejmě T34 :yes:

Ta spotřeba odpovídá, ale pod podmínkou, že se automobil pohybuje ve vakuu, jak je ostatně napsáno i v manuálu....písmem č. 4 na straně 84 vlevo dole:)
10. 12. 2014 19:31
Re: Podruhé...
Z venku vypadá super, ale pod kapotou to bude bída. I když spotřeba bude jistojistě 1,5L na 200km a výkon 500k s označením T12. ;-)
Avatar - rimow11
10. 12. 2014 13:36
volvo
Krásne auto :yes: :yes: :yes:
Avatar - dewill
10. 12. 2014 12:12
Podruhé...
Druhý pokus na podobné téma. Po konceptu XC 90 přichází ve stejném stylu i coupe a minimálně z venku to vypadá, že nový styl Volva sluší spíše menším autům, než tankům typu XC90. Interiér je skandinávsky chladný, což mi tak nevadí, jako mi stále vadí ten ipad na stojato zapíchnutý do středového panelu. :'-(