Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Ocean Race Limited Edition: Luxus pro klidnou plavbu

Aleš Dragoun
Diskuze (20)
Švédské Volvo je partnerem závodu jachet kolem světa Ocean Race. Na autosalonu v Ženevě představilo omezenou sérii svých vozů na toto téma.

Limitovaná edice Ocean Race je dílem divize Volvo Cars Special Vehicles a je přichystána ke čtvrtému ročníku tohoto závodu, který se uskuteční od října 2011 do července 2012. Není určena jen pro jednu modelovou řadu, bude se prodávat jako kombi V60, větší V70, jeho varianta do lehčího terénu XC70 a konečně menší SUV XC60.

Zákazníci mají na výběr ze dvou barev laku: tmavě modré metalízy Ocean Blue II a stříbrné Electric. Kožený interiér je buď černý, nebo béžový a sedadla mají vskutku luxusní prošívání. Emblém Volvo Ocean Race najdeme na karoserii a opěradlech předních sedadel, nápis je vyvedený v hliníku na prazích, ale také například na roletce zavazadlového prostoru. Nesmí chybět ani při startu na velkém displeji uprostřed palubní desky. Celek podtrhují speciálně navržená litá kola a chromované detaily uvnitř.

K objednání budou tyto vozy od dubna a mělo by jich být asi 7.500 kusů. Dealeři značky uspokojí první klienty v červnu letošního roku. V Evropě se jich dočkají jen domácí Švédové, Němci, Britové a Italové. Budou ale k mání také na mimoevropských trzích. Logicky pouze v zemích, kudy vede devítietapový závod: v Jižní Africe, Spojených arabských emirátech, Číně, na Novém Zélandu, Brazílii a USA. Podle trhů se také bude odvíjet nabídka motorů.

Aleš Dragoun
Diskuze (20)
Avatar - Righ
5. 3. 2011 11:03
Re: TREFA
Ja jsem svym vyberem samozrejme narazel na podobnost nazvu, ty Omegy navic povazuju za naprosto fantasticky univerzalni hodinky, ktery by sedly v podstate k jakymukoliv autu.

Naopak u IWC uz je to komplikovanejsi - nejvic by se asi hodily Portuguese, mozna i Pilotky. Kazdopadne hodinky za ctvrt mega a vic uz mi k Volvu z principu nejak nejdou. No a ty Navitimery se mi absolutne nelibi, tak jako drtiva vetsina Bcek (snad krome [odkaz] - i kdyz ja mam podstatne radsi klasickej clankovej tah nez tenhle "retizkac"). Breitling podle me dela hodinky preplacany a nevkusny, osobne mam nejradsi jednoduchy hodinky, idealne bez chrona, jako jsou prave Planet Oceany vyse nebo Rolex Submariner, Milgauss, Datejust atd.

Pokud jde o ty tvoje oblibeny UN, povazuju je rozhodne za zajimavy stroje, casto balancujici na hrane kyce a umeleckyho dila. Na me je to kazdopadne az moc velky ulet a nedokazu si je predstavit na ruce - ale ve sbirce ve skrini by byly dobry. :-)
Avatar - Katikakus
5. 3. 2011 03:09
Re: TREFA
K Volvo Ocean Race edici jsou jasnou volbou hodinky IWC Schaffhausen, clovek si samozrejme neudela ostudu ani s Navitimerem od Breitlingu. Mym favoritem jsou ovsem Ulysse Nardin Sonata.
Avatar - Righ
5. 3. 2011 00:58
Re: TREFA
Jak jako "nejakou slusnou limitku"? K Volvu "Ocean Race" snad jedine Planet Ocean, ne? :-) (Pro neznabohy: to jsou ty hodinky, co nosi Bond - [odkaz] ). A i od PO se delaj limitky, kuprikladu tato velmi tematicka - [odkaz] anebo tenhle fantastickej kousek - [odkaz] .

EDIT: Sakrys, ja uplne zapomnel na jeste jednu logickou volbu, a to sice Becka Superocean ( [odkaz] ). Ty pritom taky nabizej zajimavy limitky - [odkaz] . Bud jak bud, moji volbou by stejne byly Omegy. :-)
4. 3. 2011 23:35
Re: škoda
Tak to si hodně naivní
4. 3. 2011 18:57
TREFA
Jo, tak tomuhle se zvedaj voba palce. Chce to ještě přivařit nějakou slušnou švýcarskou limitku na levé zápěstí, přilepit si parádní kopyta, dozadu odhodit nepodšitý sako od Armaniho a raybany zaostřit na dalekej horizont. Zařadit a jet. Zkus to, uvidíš, že se ti to bude líbit...

BRAVOLVO :yes: