Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo S60 Performance Project: Koncept z Austrálie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Volvo Car Australia si pro autosalon v Melbourne připravilo koncept sportovně laděného sedanu na základě modelu S60 T6 R-Design.

Na autosalonu v Melbourne se na stánku automobilky Volvo představil koncept S60 Performance Project, který je výsledkem iniciativy australského zastoupení švédské značky. Na jeho vývoji se podílely společnosti Heico a Polestar, které mají bohaté zkušenosti s úpravami vozů Volvo i pro závody.

Přeplňovaný třílitrový šestiválec T6 se dočkal nového softwaru řídící jednotky od společnosti Polestar a jeho výkon se zvýšil ze standardních 224 kW na 242 kW. Maximum točivého momentu vzrostlo ze 440 na 480 Nm.

Toto zvýšení výkonu motoru nemá zůstat vyhrazeno pouze australskému konceptu, ale od modelového roku 2012 bude k dispozici pro model S60 T6 R-Design.

Podvozek konceptu Performance Project dostal paket R-Design, který zahrnuje snížení světlé výšky o 15 mm díky kratším a o 15 % tužším pružinám. Uložení zadních tlumičů je tužší o 20 %, vpředu silentbloky přitvrdily o plných 400 % - aby se zlepšila zpětná vazba řízení.

Společnost Heico dodala pro koncept nový výfukový systém s čtveřicí koncovek. Stejná firma je i dodavatelem 19palcových litých kol obutých do pneumatik Pirelli.

Podobně jako podvozek i karoserie byla upravena komponenty z paketu R-Design. Sedan má sportovně tvarované nárazníky a zadní spoiler. Nově navržen byl difuzor pod zádí a nástavce prahů.

V interiéru S60 Performance Project jsou sportovní sedadla, tříramenný volant, hliníkové pedály, přístroje s modrými ciferníky a kožené čalounění.

V případě zájmu ze strany zákazníku je Volvo Car Australia připravit pro australský trh omezenou sérii S60 Performance Project.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)