Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo S90: Ochutnávka před detroitskou premiérou

Michal Fokt
Diskuze (20)
Volvo potvrdilo světovou premiéru prestižního sedanu S90 na lednový detroitský autosalon a uvolnilo první dva teaserové obrázky.

Pokud jde o nástupce už poněkud vousatého sedanu Volvo S80, měli bychom se tvářit napnutě, ale už není moc důvod. Už v létě totiž někdo neuhlídal přesný modýlek v měřítku 1:43, díky němuž je vzhled auta předčasně vyzrazen. Je ovšem pochopitelné, že "in natura" bude auto vypadat přece jen lépe a na premiéru se tedy rozhodně těšíme.

Volvo nyní oficiálně oznámilo debut S90, jak se nástupce osmdesátky bude jmenovat, na lednový detroitský autosalon NAIAS 2016 a jako by k žádnému úniku fotek modýlku nikdy nedošlo, informaci doplnilo dvěma teaserovými skicami. První z nich ukazuje boční siluetu sedanu vyšší střední třídy, tedy pohled, který nám fotky neukázaly, druhý zobrazuje detail zadních svítilen, stylizovaných do podoby dvou písmen C.

Novinka zjevně nebude mít po stránce vzhledu s S80 mnoho společného, místo kontinuity byl upřednostněn nový korporátní look ve stylu modelu XC90 s "Thor’s Hammer" denními led a dalšími markantami. Konkurent Audi A6 a Mercedesu E na nové platformě SPA bude větší a s delším rozvorem, než předchůdce, ale současně lehčí a vybavený výhradně čtyřválcovými motory. Vrcholnou motorizací má být hybrid s 293 kW z modelu XC90 T8 Twin Engine.

Michal Fokt
Diskuze (20)
24. 11. 2015 00:16
Re: Protimluv
Protože na pozici S80 bude S90 navazovat. Podle takové logiky ovšem německé prémii konkuruje kdejaký mainstreamový sedan střední třídy, velikostí se prémii vyrovná a čtyřválec má taky. A nejde jenom o výkon, ten dnes umí vydolovat výrobci z tříválce, jde o kultivovanost šesti a osmiválců.
Avatar - Deutsch
23. 11. 2015 18:32
Re: Protimluv
Jakékoliv auto v zásadě nemůžeš označit konkurentem prémii. A proč stále mluvíš o S80? Je tu nový model S90 který je zacílen na německou prémii i když nemá tak výkonné motory i německá prémie je vybavena těmito motory a těm rozhodně konkuruje.
23. 11. 2015 14:50
Re: Protimluv
Tak v zásadě jakékoliv auto můžeš označit za konkurenta prémii, otázka pouze je, zda reálně má stejné vysoké ceny jako ta prémie a jestli při podobných cenách dosahuje podobný objem prodejů. Pokud na obě otázky je odpověď ne (S80 se prodává za daleko nižší ceny a v zanedbatelném množství) tak je jeho konkurenceschopnost mizivá a jako konkurenta jej bere minimální množství potenciálních kupců.
Avatar - Uhlik
23. 11. 2015 10:49
Re: Protimluv
Ja by som to ako triednu konkurenciu určite bral. Stačí auto trošku lepšie utlmiť, použiť v interiéri dobre materiály, dať tomu jednu dve technické vychytávky a pripomenúť kto robí najbezpečnejšie autá už mnoho rokov.

To, že zákazník zaplatí často len za pocit prémie dokazuje Audi, alebo MB už pekný kopec rokov. Pravda, nie vo vyššej strednej triede, ale myslím že to čoskoro príde aj tam.
23. 11. 2015 09:12
Re: Protimluv
Hodně pochybuji, že jeden pětiválec, který zbyl ve většině Evropy v nabídce, je důvodem proč X60 poráží v prodejích své konkurenty :-)