Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Garáž Auto.cz: Volvo V60 D5 AWD - Co vás zajímá?

Ondřej Láník
Diskuze (14)
V novém typu článků nabízíme čtenářům novou formu zapojení do testů. Ptejte se, co vás zajímá a my buď rovnou odpovíme, nebo odpovědi dostanete v následném testu.

Spojení značky Volvo a karoserie kombi dlouhá léta znamenalo, že máte tu čest s hranatou krabicí na kolech, do které bylo možné naložit a odvézt prakticky cokoliv od velkého psa až po almaru. To vše při maximální možné úrovni pasivní bezpečnosti.

S výjimkou vysokého bezpečnostního standardu se prakticky celá definice změnila. Důraz na dobré jízdní vlastnosti, svébytný i když ne zrovna tradiční vnější design a na střední třídu spíše skromnější vnější rozměry přeskupily priority Volva. Značka chce oslovit trochu jinou klientelu, než tradiční Volvisty, kteří dodnes jezdí v řadě 240.

Testovaný model po prvních kilometrech zaujal špičkovou trakcí všech kol za všech okolností, bezproblémovým spojením automatu s pětiválcovým turbodieselem (151 kW, 420 Nm) a poněkud tužším odpružením, ve srovnání s verzemi osazenými adaptivními tlumiči. Hlavní porci testovacích kilometrů však máme stále před sebou, takže to rozhodně není poslední verdikt na adresu jízdy s V60.

Interiér zařízený v moderním švédském stylu (skandinávský design, kvalitní materiály, pečlivé zpracování) je dostatečně široký, v podélném směru v zásadě taky není problém a cestujícím na zadních sedadlech přibyly cenné centimetry nad hlavou. Zavazadelník má skromnější rozměry, než jsme u Volva zvyklí, ale to zřejmě souvisí se změnou pohledu na potřeby koncového zákazníka.

Vaše dotazy na tento konkrétní vůz očekáváme v diskuzi pod článkem.

Ondřej Láník
Diskuze (14)
Avatar - Ricardo
22. 1. 2011 20:57
Re: City Safety
A není právě jedním z hlavních úkolů radaru varovat před překážkou i např. v mlze nebo hustém dešti?
Avatar - Plautus
22. 1. 2011 02:58
Re: cinsky symptom???
slov ;-)
Avatar - Ronault.
21. 1. 2011 22:23
Re: cinsky symptom???
jako škoda čeho? peněz? času? >:D
21. 1. 2011 12:27
Re: City Safety
City safety používá laserový čidlo umístěné pod zrcátkem takže zmrazky moc nehrozej ale pokud bude okno špinavý tak problém asi může nastat (místo stírají stěrače) - stejně tak jako dobrždění do 30km/h na mokru nebo námraze asi nebude uplně 100% (viz nedávný test na primě) . Co se týká adaptivního tempomatu, tak jsem měl problém pouze 2x během 1 dne kdy se tento vypnul protože právě laserové čidlo na okně nebylo čisté a je vyžíváno spolu s radarem v grilu pro tempomat (bylo nějak divně, všude bordel z náklad´áků a taková divná zima, že stěrače prostě nefungovaly na 100%) - na pumpě jsem umyl okno a bylo po problémů. Jinak ani při hustém sněžení jsem zatím nenarazil na problém (určitě nevadí špína, zbytky soli atp. - možná ale ano případná vrstva ledu, což jsem neměl možnost vyzkoušet ani při nadílce během prosince), za to je s tím občas trápení v městském provozu, kde zbytečně brzdí protože neví že to auto před ním právě odbočuje. Dá se na to zvyknout a objeít to tak že člověk podrží plyn....) (XC60)
21. 1. 2011 12:14
Re: cinsky symptom???
tiež som si všimol... ;-\