Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Volvo V60 Plug-In Hybrid – Diesel a elektromotor

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Na ženevském autosalonu Volvo představí hybridní verzi modelu V60, která se k zákazníkům dostane v roce 2012.

Sériová verze hybridu je výsledkem vývojového programu hybridních a elektrických pohonů, na kterém Volvo spolupracuje se švédskou energetickou společností Vattenfall.

Volvo V60 Plug-in Hybrid je full hybridem. Spalovací motor je pětiválcový turbodiesel D5 o objemu 2,4 litru, který dosahuje výkonu 158 kW a nejvyššího točivého momentu 440 Nm. Elektromotor má výkon 52 kW a je napájen z lithium-iontových akumulátorů s kapacitou 12 kWh.

Elektromotor pohání zadní kola (systém ERAD – Electric Rear Axle Drive), Volvo čistě na elektřinu ujede 50 km. Právě díky tomu se automobilka může chlubit nízkou kombinovanou spotřebou 1,9 l/100 km, emise CO2 mají být nižší než 50 g/km.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
24. 2. 2011 17:04
Re: Cílový segment a smysl?
Taky to nechápu.
Když jsem četl nadpis "diesel hybrid", říkal jsem si, že snad konečně někdo udělá hybrid z důvodu snížení spotřeby. Ale to by tam nesměl být dvou a půl litrový pětiválec. S tou jedna-šestkou, která je v článku o kousek výše, by to nějaký smysl dávalo .
24. 2. 2011 14:57
Cílový segment a smysl?
Docela by mne zajímalo, jaký je cílový segment zákazníků (V60 je přece nyní "nejsportovnější Volvo") pro tento hybrid? Jaký je smysl tohoto pohonu, kromě vyhovění EU-direktivám a marketingu?
To takhle v C30, která má velmi dobré předpoklady na městský provoz, by to mohlo být jiné a Volvo by se mohlo pustit i do odvážnějších úvah plně elektrického konceptu!
Sám jezdím naštěstí s XC 70 a při současném stavu technologie baterií si tam smysluplný full-hybrid nedovedu příliš představit...