Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo zvažuje výrobu v USA

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (40)
Švédská značka se snaží oživit své prodeje na severoamerickém trhu a jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout, může být i výroba přímo na území Spojených států amerických.

Severoamerický trh představoval pro Volvo po dlouhá léta největší a nejjistější odbytiště nových vozů, ale v loňském roce zde švédské značce klesly prodeje na 56.371 automobilů, což je o 7,9 procent méně než za rok 2013.

Volvo se snaží pokles prodejů ve Spojených státech amerických zastavit a naopak dosáhnout jejich zvýšení. Vedle uvedení nových modelů může k tomuto cíli přispět i nový výrobní podnik švédské značky na území USA.

Podle Financial Times v současnosti vedení automobilky Volvo jedná s vládami několika severoamerických států, mezi nimiž jsou i zástupci Kentucky, Severní i Jižní Karolíny, o možných pobídkách pro výstavbu nového výrobního podniku, v němž vzniknou nová pracovní místa pro zdejší obyvatele.

Vedle poklesu na severoamerickém trhu pak Volvo zaznamenalo v loňském roce naopak výrazný nárůst prodejů v Číně o 32,8 % na 81.221 nových vozů. Za tímto pozitivním výsledkem stojí vedle rozšíření nabídky i výroba vybraných modelů ve čtyřech továrnách.

Vozy vyrobené v Číně mohou putovat i mimo zdejší trh a již dříve bylo uvedeno, že například na severoamerický trh odtud zamíří model S60L, který byl vyvinut přímo pro čínský trh.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (40)
Avatar - praděda7
9. 2. 2015 14:15
Re: Mám neblahé tušení,
Lžeš! Chodíš sem. :-! Masochismus, že by?
Avatar - ladsla
9. 2. 2015 12:45
Re: Mám neblahé tušení,
>:D :yes:
Avatar - praděda7
8. 2. 2015 23:00
Re: Mám neblahé tušení,
Pozor na tu žilku... :-)
Avatar - ladsla
8. 2. 2015 21:04
Re: Mám neblahé tušení,
sorry reagovat už nebudu. proto sem nechodím, abych si dopisoval v tomto duchu.
Avatar - praděda7
8. 2. 2015 20:22
Re: Mám neblahé tušení,
Co jde tobě nahoru mě nezajímá... ;-)