Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vrchlabí dostane díky Škodovce dotaci přes půl miliardy korun

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Od příštího roku se budou Ve Vrchlabí vyrábět automatické převodovky DQ200 pro celý koncern VW.

Město Vrchlabí dostane od státu dotaci 550 milionů korun jako podporu místní průmyslové zóny. Investice by měla přijít díky závazku automobilky Škoda Auto, která chce ve Vrchlabí začít rozšiřovat svůj závod, jenž zaměstnává přes tisíc lidí z regionu. Informovala o tom Česká televize (ČT).

Podle ČT má nyní vše v rukou vedení Škodovky, které musí začít rozšiřovat svůj tamní závod. "Stavba haly by měla být zahájena v červnu. My musíme zajistit přípravu pozemků pro průmyslovou zónu. To znamená vyjednat také s některými soukromými vlastníky nemovitostí prodej a předání nebo rovnou prodej Škodě k této investici," řekl ČT starosta Vrchlabí Jan Sobotka (ZVON).

Výroba automobilů ve Vrchlabí končí, vedení Volkswagenu však minulý týden oznámilo, že se tu budou od příštího roku vyrábět automatické převodovky DQ200 pro celý koncern. Konkrétní výši investic ale zatím Škoda nezveřejnila, stejně jako počet pracovních míst, která tu po přechodu na jinou výrobu zůstanou.

Ve Vrchlabí se nyní montují modely Roomster a Octavia. Do podzimu se tam vyráběla první generace Škody Octavia, jejíž montáž skončila 9. listopadu. Přesun montáže roomsterů do Vrchlabí tam udržel zaměstnanost. V závodě pracuje kolem 1070 zaměstnanců.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
27. 4. 2011 10:02
Půl miliardy
Při tisícovce zaměstnanců je to půl milionu subvence na jedno místo. Paráda.
27. 4. 2011 09:01
Redakci...
Nebylo by vice technickych a podrobnych fotek k DQ200? Dekuji ;-)