Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Všechna budoucí Volva dostanou hybridní variantu

Ondřej Chamilla
Diskuze (8)
Švédská automobilka Volvo je překvapena z velkého zájmu o hybridní SUV XC90 T8. I kvůli tomu budou všechna nová Volva nabízena jako hybrid.

V rozhovoru pro magazín Auto Express uvedl generální ředitel britského Volva, Nick Connor, že očekávali tří až pětiprocentní podíl hybridní varianty T8 na prodejích nového Volva XC90. Reálně je však zájem takový, že až 20% těchto automobilů by mělo mít právě vrcholnou hybridní motorizaci. Model přitom přijde na trh až příští rok, už nyní je ale vyprodán.

Všechna nová Volva tak budou nabízena i v hybridních variantách, protože je zákazníci chtějí. Nepůjde ale jen o vrcholné verze jako u XC90, objeví se i dostupné plug-in hybridy. Kromě modelů kombinujících elektromotor a spalovací jednotku, se objeví rovněž více verzí Polestar, tedy vrcholných sportovních modelů. Přijít má minimálně V40 Polestar na souboj třeba s vozem Mercedes-AMG A 45.

Brzy se má ukázat rovněž luxusní sedan S90, který má přinést ještě honosnější interiér, než v případě XC90.

Ondřej Chamilla
Diskuze (8)
17. 4. 2015 08:27
Re: Speciálně Volvo má hybridy
podle testu novinaru co se meli moznost s tim svest je to nejsilnejsi a zaroven nejuspornejsi verze ;) takze na testy se da celkem tesit a zrejme ukazou ze to je nejuspornejsi verze

ten benzinak je tam dokonce naladen na nizsi vykon nez co ma T6, zrejme prave pro nizsi spotrebu, vykon ale kompenzuje a ne zrovna malo elektrika
17. 4. 2015 07:11
Re: Speciálně Volvo má hybridy
Je to trend a nemám s ním problém. Co mi vadí, je, že doba, kdy 4 válce představují luxus, ještě nenastala, ale u Volva ti už víc nenabídnou ani do korábu, jakým je xc90 8-s
16. 4. 2015 22:14
Re: Speciálně Volvo má hybridy
Ale notak... Tohle je proste slepa cesta a ono to lidem casem dojde, resp. si zase vymysli jinou blbost. Dalsi vec je, ze v pripade XC90 je to nejsilnejsi verze, nikoliv ta usporna, takze je to protiklad.
16. 4. 2015 13:08
Re: Speciálně Volvo má hybridy
Toppere, neskuhrej pořád. To je docela normální vývoj. Doma taky nemáš otevřené ohniště, ale nejspíš jiný způsob vytápění. Taky věřím, že už neposíláš korespondenční lístky, ale smsky, používáš počítač místo psacího stroje... Jediný problém je, že jako etalon auta jsi si zvolil to, co jezdilo 20 let zpátky. Proč ne 50? Proti těm autům jsou i ty 20 let staré trapné voňavky pro teplouše :-!
Avatar - rimow11
16. 4. 2015 10:33
Re: Speciálně Volvo má hybridy
pokrok nezastavíš >:D si predstav že každý jeden človek má auto s V8 motorom...