Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vůz budoucnosti od VW: palivové články a nanotechnologie

Libor Zezulka
Diskuze (24)
Tým designérů Volkswagenu popustil uzdu fantazii a navrhnul auto budoucnosti s palivovými články, elektromotory v kolech a nanotechnlogiemi.

Tým designérů Volkswagenu sídlících Santa Monice v Kalifornii popustil uzdu fantazii a navrhnul auto budoucnosti s odvážnými tvary a moderními technologiemi. Stroj nazvaný Nanospyder Concept reprezentuje další originální přístup k problému dlouhodobě udržitelné mobility. Auto načrtnuté designéry Volkswagenu pohání elektromotory umístěné v kolech a čerpající energii z palivových článků a solárních panelů.

Skořápka vozu vznikla z organických materiálů. Ačkoliv to tak na první pohled nevypadá, vůz má velmi pevnou konstrukci, za kterou stojí použití nanotechnologií. Stovky milionů programovatelných částic (nanobotů) v průměru menších než půl milimetru jsou v představách designérů týmu Volkswagenu naprogramovány tak, aby upravily deformační zónu v případě nárazu dle aktuální potřeby.

Zatímco tuhost některých partií se bude díky nanobotům měnit, páteř vozu zůstane za všech okolní pevná. Vůz bude mít pochopitelně minimální dopad na životní prostředí a bude tedy ideálním dopravním prostředkem v ekologicky orientované Kalifornii.

Libor Zezulka
Diskuze (24)
4. 11. 2006 12:47
Re: CO JSI? KYBORG, REPLIKANT ČI ANDROID?
:yes:
3. 11. 2006 21:14
Re: CO JSI? KYBORG, REPLIKANT ČI ANDROID?
>:-[] :yes: :yes:
3. 11. 2006 21:13
Re: CO JSI? KYBORG, REPLIKANT ČI ANDROID?
Premiera...až mě trklo, že mě to netrklo dříve :-)
3. 11. 2006 13:30
Re: CO JSI? KYBORG, REPLIKANT ČI ANDROID?
Jistě. Osobně však budu potěšen více, když to vykoumaj v Praze než v Tokiu. Taková úchylka.
3. 11. 2006 12:00
Re: uVWidíme
zas tolik se v ABC nespletli, dneska je velká skupina lidí - kofoláků, která nepracuje a jen se baví - za peníze, z našich daní a když prachu dojdou, tak si půjčí pár věcí u tebe v bytě a výhodně je prodají :no: