Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Caddy life: Levná alternativa Tourana

Ladislav Čermák
Diskuze (8)
Máte velkou rodinu, chcete VW, ale nemáte na něj milion? Pak je tu pro vás VW Caddy life.



I nepříliš bohaté rodiny mívají hodně dětí a hodně nákladu, takže i VW se rozhodl umístit do kompaktní dodávky Caddy, postavené na podvozkových skupinách nového Golfa, více sedaček a komfortu. Vzniklo 4,4 m dlouhé, praktické až sedmimístné vozidlo, s vysoce variabilním interiérem, snadno přeměnitelným zpět na dodávku o ložném objemu 2.239 l. Ten je přístupný mj. dvojicí posuvných dveří o světlosti 700 mm, přičemž užitečná hmotnost činí

608 kg a Caddy může navíc táhnout až 1.500 kg těžký přívěs (dle motoru).

Zadní třímístnou lavici lze částečně nebo úplně sklopit, odsunout, případně zcela odstranit. Vyjmout lze i prostřední dvousedačkový modul. Řidičovo sedadlo pak lze výškově regulovat a využívat velkého odkládacího prostoru pod ním. Množství odkládacích prostor je dalším charakteristickým znakem – za zmínku stojí obří schránka nad předním sklem.

Spektrum motorů vychází ze spodního okraje nabídky pro Golfa. Vznětové motory zastupují PD agregáty 2,0 SDI 51 kW a 1,9 TDI 77 kW, zážehové pak 1,4 55 kW a 1,6 75 kW. Dva airbagy jsou standardem, dále je k dispozici ABS, TCS a EBC (Engine Braking Control), za příplatek také ESP s brzdovým asistentem. Komfort je možné vylepšit i pomocí Climaticu, vyhřívaných sedaček či navigačního systému s barevným displayem.

Ladislav Čermák
Diskuze (8)