Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW chce do pěti let ušetřit 3,7 miliardy eur. Kde je vezme?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Automobilka Volkswagen chce do pěti let dosáhnout ve své hlavní divizi osobních automobilů úspor 3,7 miliardy eur (100 miliard Kč) ročně.

Sdělily to agentuře Reuters zdroje obeznámené s jednáním mezi vedením firmy a zástupci odborů o plánu oživení z loňského skandálu.

Zhruba tři miliardy eur mají ušetřit operace Volkswagenu v Německu, uvedly zdroje. Jde o dodatečné úspory k plánu z roku 2014, v jehož rámci Volkswagen slíbil ušetřit pět miliard eur ročně a z něhož realizoval už asi polovinu, řekly zdroje.

Volkswagen loni v září přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě, včetně vozů české Škody, instaloval software umožňující skrývat při testování emisí vysoce nadlimitní hodnoty toxických oxidů dusíku. Největší skandál v osmasedmdesátileté historii Volkswagenu přechodně srazil tržní hodnotu podniku asi o třetinu, donutil k odchodu generálního ředitele společnosti a vedl k vyšetřování po celém světě.

Vedení Volkswagenu po odhalení skandálu sdělilo, že vypracuje společně s odborovými předáky plán snižování nákladů a investic. Firmě kvůli skandálu hrozí náklady v řádu desítek miliard eur.

V listopadu Volkswagen oznámil, že vzhledem k obrovským nákladům spojeným s emisním skandálem sníží své kapitálové výdaje v příštím roce na nejvýše 12 miliard eur z průměrné výše 13 miliard eur v předchozím plánovacím období. Největší evropská automobilka snižuje kapitálové výdaje poprvé od finanční krize v roce 2009.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
21. 10. 2016 10:37
DOstanou je od Škody
Všeliaq
21. 10. 2016 10:31
Re: Tam kde vždycky ...
Klinde muzou zariznout sportovni aktivity jako WRC. Stejne tam vstoupili az potom, co si to mohli dovolit a nevedeli co s penezma.
21. 10. 2016 08:00
Re: Tam kde vždycky ...
Dodavatelé ale taky nejsou charita a vzhledem k tomu, že je VW ždíme už léta nemají kam ustupovat, takže to zaplatí zákazník, protože zaplatí stejnou nebo vyšší cenu za ošizenější auto.
21. 10. 2016 01:14
vw v krizi
dostanou je ze škody kodyjak bo se čeká prodejní šlágr...
20. 10. 2016 23:09
Re: Tam kde vždycky ...
Díky Auto.cz to půjde dobře