Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Golf Cabrio GTI: V Německu za 31 tisíc euro

David Bureš
Diskuze (41)
Po vzoru kupé je i Golf GTI Cabrio poháněn přeplňovaným benzinovým dvoulitrem s výkonem 155 kW (211 k).

Volkswagen zveřejnil ceny Golfu GTI Cabriolet na domácím německém trhu. Ostrý kabriolet s plátěnou stahovací střechou zde bude stát 31.350 eur. To odpovídá zhruba 781 tisícům korunám. V tomto případě vůz používá šestistupňový manuál.

Golf GTI Cabrio je možné také vybavit šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG. Ta je za příplatek 1.875 eur (cca 47 tisíc korun).

V základu je vůz lakován červeným, nebo bílým lakem. Za příplatek 520 eur mohou němečtí zákazníci objednávat i černý perleťový lak a metalické laky – tmavě modrý, světle stříbrný, stříbrný a šedý.

Interiér je standardně buď celý černý, nebo doplněný o sedačky s typickým kostkovaným čalouněním Jacky. Kožené čalounění je za příplatek 1.825 eur.

Z příplatkové výbavy zmiňme například parkovací asistent (+ 120 eur), tempomat s detekcí únavy (+ 230 eur) a CD měnič na šest disků v přední loketní opěrce (+ 370 eur).

O pohon auta se stará přeplňovaný čtyřválec 2,0 TSI s výkonem 155 kW (211 k) při 5300 až 6200 min-1 a točivým momentem 280 Nm dostupným od 1700 do 5200 min-1.

Akceleraci z 0 na 100 km/h zvládne kabriolet za 7,3 sekund s manuální i DSG převodovkou, zatímco hatchback na stejnou disciplínu potřebuje 6,9 s. Maximální rychlost s manuální převodovkou je 237 km/h a s DSG je GTI Cabriolet o 2 km/h pomalejší.

Stejně jako u hatchbacku je i pro kabriolet standardem elektronická uzávěrka diferenciálu XDS a 17palcová kola Denver.

Karoserie Golfu GTI Cabriolet nese přední masku, nárazníky a nástavce prahů z hatchbacku. S ním sdílí i zadní difuzor a výfukový systém s dvojicí chromovaných koncovek. Zatmavené koncové svítilny tvořené LED jsou standardem i pro méně výkonné verze kabrioletu.

Stejně jako ostatní Golfy s plátěnou střechou i verze GTI umí tu svou sklopit za devět sekund a natáhnout ji zpět za 11 sekund. Otevírat i zavírat ji lze i za jízdy, a to až do rychlosti 30 km/h.

David Bureš
Diskuze (41)
4. 5. 2012 17:43
Re: Nic zvláštního,
To je právě otázka, obě varianty jsou možné. Pokud to vezmou postaru, tak se bude prodávat G6, možná časem s faceliftem, aby vypadal jako G7. Nicméně na MQB přechází kvůli úspoře nákladů a Audi má v plánu za pár let novou A3 Cabriolet, takže spíš očekávám, že se G6 bude pár let prodávat a místo faceliftu přijde G7.

Když přežije A3 vedle Golfu a A1 vedle Pola, tak o otevřenou A3 nemám strach. Spíš je zajímavé, že pro výrobu otevřeného Golfu pořídili novou továrnu, jestli se nepletu. To je asi ta největší investice v tomhle projektu.
Avatar - white label
4. 5. 2012 13:33
Re: Jaké čtyřdvéřové kompakt-kabrio?
Nic zásadně většího ti vzadu prostorově (nemyslím kufr) přímá konkurence Golfu nenabídne.
Četl jsem už hodně srovnávacích testů kompaktní třídy s Golfem5/6 a nikdy neměl Golf s konkurencí problémy ani v tomto ohledu, včetně C4, nebo třeba přerostlé Astry. Tři lidé s výškou 190cm se vejdou vzadu i do Golfu (Golf má vzadu jasně nadprůměrný prostor na hlavy cestujících a ve 3dv. verzi má ještě širší prostor, než u 5dv.), ale nemá to nic společného s pohodlným cestováním, zvlášť pokud by seděl vpředu někdo také se 190 cm, ale to není jiné ani u konkurence včetně C4.
Avatar - Martin911Turbo
4. 5. 2012 12:48
Re: Jaké čtyřdvéřové kompakt-kabrio?
Ano pohodlně jen děti, samozřejmě je jedno jestli to je obyč Golf nebo GTI co se týká zadních sedaček. Nikde jsem nepsal, že GTI má menší rozměry než Golf, diskuse je pouze o Golfu GTI cabrio
Porovnej velikost Golfu napří s francouzskou přímou konkurencí a to Citroenem C4, do kterého se dozadu vejdou i verzi kupé 3 dospělí lidé výšky 190 cm!
Ano krom Panamery a Cajennu se do všech Porsche včetně lidových dozadu vejdou děti do max 12 let, ale to je už jiná kategorie samozřejmě...
Avatar - white label
4. 5. 2012 11:59
Re: Jaké čtyřdvéřové kompakt-kabrio?
Do Golfu GTI hb, že se vejdou dozadu jen děti? V čem je Golf GTI hb méně prostorný, než běžný Golf? Děti se vejdou právě do toho Golfu cabrio. Golf GTI hb je prostrově plnohodnotný kompaktní hb, který má v srovnatelné místo vzadu nejen s třídní konkurencí, ale třeba i se střední prémií a proti sedanům (A4, 3er, Céčko) ještě více místa na hlavu. Auto do kterého se dozadu vejdou jen (menší) děti je např. 911ka. S průměrnou výškou do 180cm se do Golfu (včetně GTI) vejdou relativně pohodlně čtyři dospělí.
Avatar - white label
4. 5. 2012 11:41
Re: Nic zvláštního,
308 CC je konkurence Eosu, ale kdo dnes v meinstreamu nabízí kompaktní cabrio s plátnem?