Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Golf páté generace v USA: Auto za 16 000

Libor Zezulka
Diskuze (74)
Zatímco Evropané se v páté generaci Golfu prohánějí už více než dva roky, v USA Volkswagen uvede pětkový golf letos v létě.

Zatímco Evropané se v páté generaci Golfu prohánějí už více než dva roky, v USA Volkswagen v karosářské variantě hatchback stále nabízí vysloužilou čtvrtou generaci modelu. Páté pokračování někdejšího německého bestselleru, kterému momentálně hodně šlapou na paty další němečtí, ale také asijští konkurenti, se v Spojených státech amerických představí v létě tohoto roku.

Zatímco tedy v Evropě plní média spekulace o brzkém nástupu šesté generace (už v roce 2008), v USA plánují, na jakou cílovou skupinu se zaměřit s pátou generací, jakou zvolit základní cenu a vůbec celou prodejní strategii. Šéf amerického Volkswagenu Adrian Hallmark vidí příležitost v mladých zákaznících, kteří si kupují první automobil a chtějí spolehlivý a bezpečný vůz, jež uveze řidiče, tři kamarády a třeba sportovní vybavení.

Základní cena golfu nyní v USA přesahuje 16 000 dolarů, Hallmark chce, aby pořizovací částka za nový model klesla pod tuto hranici. V prvním roce počítá s 40 000 – 50 000 prodanými kusy. Golf to každopádně nebude mít za mořem jednoduché, Američané totiž dávají přednost modelu Jetta.

Libor Zezulka
Diskuze (74)
19. 3. 2006 18:53
Re: Pro GTI
Nechci urážet tvé hodinky... :-) ovšem Seiko, wolffe, nemůžeš přece porovnávat s Omegou... To je stále dokola... jestliže ti nic neříká Omega - byly na Měsíci (speedmaster)..., Longines - když píšem o letectví, či HEUER (TAGH HEUER) když tedy píšem občas i o autech, či CERTINA (když rozdáváme rány na motorkách - dvojitá antišoková ochrana)... tak holt nosíš Seiko. Breitling... taktéž letecká legenda... stojí toho půlmelouna jen ve zlatě. Jinak se pohybují mezi 30 - 150, (mod. Bentley cca 250). jak tu jednou trefně poznamenal Ciello, na levaačku jen švýcary :-) jinak nemáš šanci... tak bych tohle jen rozšířil o legendu USA - HAMILTON. Od vánoc se prodávaj i zde. Budeš mít před sebou svitící ciferník v džungli nad Saigonem... (leghendární model Navy) Ovšem hodinky s velkým H... tak o těch jsme zatím nepsali... naní na to ani čas... Takže wolffe... ta seika daruj synovci a obrň levé zápěstí nějakejma švýcarama s certifikátem stopek. Třeba TAG HEUER, model Carrera 64... za cca 60 táců je budeš milovat i ty. Mám dvoje Carrera, jedny na kůži, druhé na kovu, ze sedmdesátých let... nosím je i v srdci... Jo, a když jsem tu tenkrát jel geteičko... vzal jsem stylově Certina, model Cascadeur... píši tam o tom. Sakra, wolffe, tys neviděl Steve McQueena v "hojerkách"? Tys neviděl ten památnej biják o závodech aut? Jinak to jde v hodinkách dost i Tissotu... mrkni na něj. :yes:
17. 3. 2006 22:37
Re: NEDOSAŽITELNÁ IKONA
velká legenda... Ty králíčky... to měl svého času kdekdo na kapotě... :-)
17. 3. 2006 22:21
Re: Čína na kolenou
Chytrej vždycky porazí pracovitýho... Je to sice (možná)nespravedlivé... ale platí to, co letíme vesmírem :-) Tak BRAVO CHYTRÝ :-) :yes:
17. 3. 2006 22:06
NEDOSAŽITELNÁ IKONA
je GOLF jen tady, v Česku... nakonec, má to tu těžké... z neznámých důvodů se tu mnoho udajných milovníků aut zbláznilo do rejžový produkce... takže dávaj přednost takovejm ikonám, jako je Rio... teda, Kia Rio... no, zajímalo by mě, co opravdu za tím je... můj tip je jenom splasklá peněženka... To je asi tak, jako by mě tu někdo přemlouval na Chronograf Seiko... a za rohem u Dušáka na něho mrkaly jedny Omegy vedle druhejch :-) Ale možná nám tu někdo napíše a vysvětlí můj omyl se splasklou peněženkou... Teda, ale abych se vrátitl k tématu... Tak va Státech... tam GURU, GOLF V. samozřejmě nebude motorizovat populaci... myslím, že svou roli ovšem by sehrát mohl... Koneckonců pamatuji si na sedmdesátá léta a na GOLF Rabbit (tuším to byl Golf I), ostatně odkud myslíš, že pochází ještě dnes ten vizuální evergreen - dva šukající králíci... Jo, brácho, GOLF, GURU GOLF... to JE legenda tady i tam. Tak ať ti to Rio :-) pěkně slouží... bože.
17. 3. 2006 21:57
Re: 4 redakcia
:-) :yes: