Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Golf VII je Světovým autem roku 2013

David Bureš
Diskuze (162)
Golf VII je druhou generací tohoto modelu nižší střední třídy, která vyhrála v anketě World Car of the Year (WCOTY).

Nová generace nejprodávanějšího auta v Evropě slaví úspěch i za hranicemi starého kontinentu. Volkswagen Golf VII není jen evropským Autem roku 2013, stal se i Světovým autem roku 2013.

Na adresu Golfu odborná porota mimo jiné řekla: „Golf je velký tak akorát – je prostorný, praktický a pohodlný. Má svěží, progresivní design, novou řadu motorů a navíc působivý seznam výbavy a bezpečnostních systémů. Navíc je zábava ho řídit. Pokud existuje auto pro každého, je to Golf.“

Do finále se vedle Golfu probojovaly ještě Mercedes-Benz třídy A, Porsche Boxster/Cayman a trojice sporťáků se stejným technickým základem – Scion FR-S, Subaru BRZ a Toyota GT 86.

Výsledky letošního ročníku ankety byly vyhlášeny na newyorském autosalonu. O vítězi rozhodlo 66 automobilových novinářů z 23 zemí světa, český zástupce mezi nimi chyběl.

Uchazeči o titul Světového auta roku se musejí prodávat alespoň na dvou kontinentech, jejich prodej musí být zahájen mezi lednem předchozího roku a květnem roku, kdy jsou výsledky daného ročníku oznámeny.

Golf VII je už čtvrtým Volkswagenem, který v této anketě vyhrál. Loni byl vítězem up!, v roce 2010 Polo a o rok předtím Golf VI. Poprvé se titul Světového auta roku uděloval v roce 2005.

David Bureš
Diskuze (162)
1. 4. 2013 13:44
Re: Nechápu
700 tisíc za 1,2 TSI - samotné ti musí být jasné, že to právě spadá do té kolonky "naprostý exot".
A vůbec - přestaň se tu vypisovat a bež chystat vajíčka >:D
Avatar - Hammunasakra
1. 4. 2013 11:48
Re: Nechápu
Nu zrovna jsem četla test škody Octavia 1.2 TSi Elegance za 701.200 kč (to k tomu "nepřesáhne cca 600 tisíc" ;-)
Ano u GOLFu to opravdu NEbylo překvapení (jako u UPu :-)
S formulací "počin roku" bych (ale) naprosto SOUHLASila! ;-)

1. 4. 2013 08:04
Re: Nechápu
Přestaň už tady tahat tu oktávku, nebo ti budu muset napsat, že jsi trapná.
ATS začíná na cca 940 tisících a tam oktávka už dávno končí.
Já vím, že se dá nakonfigurovat OIII i za cenu přes jedno mega, ale to bude ve světě OIII naprostý exot, kdežto pro ATS je to standartní cena. Standartně nakonfigurovaná OIII nepřesáhne cca 600 tisíc.
Co se týká volby COTY - můj názor na porotu a její volby jsem už několikrát psal.
Výběr vítěze je dost závislý na výběru finalistů, osobně si už nepamatuju, kdo byli soupeři UPu a Pola, ale vzhledem k tomu, kdo je soupeř Golfu to prostě jinak skončit nemohlo.
Toyobaru je podle mně ne auto roku, ale spíš počin roku a už samotný ffakt, že se takto přísně jednoúčelové auto dostalo v této anketě tak vysoko, je velkým úspěchem (k čemuž Toyotě/Subaru gratuluji).
31. 3. 2013 21:37
Re: sranda
Souhlasím, to je samozřejmé - ještě aby neměli když to jsou odborní novináři, já mluvím pouze o svém názoru a netvrdím, že se jím musí někdo řídit ani netvrdím, že je golf špatné auto - jen jsem řekl, že mi přijde trošku nudný jeho design a že mě ničím nenadchl - mě se musí auto hlavně líbit a hold mám radši japonce takže trochu zaujatý být můžu, ale myslím že zrovna tak jsi ty zaujatý proti třeba japoncům a dalším. A tím tuto starou diskusi končím ;-)
Avatar - Hammunasakra
31. 3. 2013 20:31
Re: Nechápu
Ach - pardon! :-)
PS: Popravdě konkrétní prodejní čísla bych snad i CHTĚLA vidět (nedávno jsem někde narazila na test Octavie 1.2 TSi - za 702 (mám pocit) tisíc. - to mi příjde také "strašné" (a z toho mi "vychází", že i ta verze 2.0 Tdi (za cenu okolo milionu kč) se tu a tam prodávat BUDE ;-) no i když spíš 8-s
Pěkný den :-)