Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Group vyrábí už ve 100 továrnách, nejnovější přibyla v Mexiku

David Bureš
Diskuze (6)
Nová motorárna v Mexiku bude dodávat motory továrnám VW Group v Severní a Střední Americe.

Koncern Volkswagen Group otevřel ve městě Silao v centrálním Mexiku novou motorárnu. Její otevření znamená, že německý výrobce automobilů provozuje na celém světě již 100 továren.

Továrna motorů v Silao bude agregáty zásobovat závody v mexickém Pueblu a americkém Chattanooga. Vyrábět se zde budou benzinové přeplňované jednotky z rodiny EA 888, které se prodávají s obchodním označením TSI (u Audi TFSI).

Kapacita motorárny v Silao bude ve střednědobém horizontu činit 330.000 motorů ročně. VW Group zde investuje dalších 550 milionů dolarů, v blízké době zde vznikne 700 pracovních míst. Další pozice vzniknou u dodavatelů.

Výrobní zařízení v mexickém závodu bylo navrženo podle nejnovějších standardů energetické účinnosti, díky čemuž má být dopad výroby motorů na životní prostředí co nejnižší. O prosvětlení výrobní haly se například starají speciální střešní okna a energeticky úsporné osvětlení.

Budoucí plány VW Group počítají s další expanzí na amerických trzích. Martin Winterkorn, předseda představenstva tohoto koncernu, na otevření motorárny přiznal, že automobilka během následujících tří let investuje jen v Severní Americe více než pět miliard dolarů.

Cílem koncernu je prodávat do roku 2018 ve Spojených státech milion aut ročně. S rostoucími prodeji mají pomoci modely primárně určené pro severoamerický trh, mezi které patří zdejší varianta Passatu (NMS). S velkým ohledem na americké zákazníky vznikala i aktuální generace Beetlu, do budoucna Volkswagen chystá sedmimístné SUV s „americkým“ stylem, které vzejde z nedávno představeného konceptu CrossBlue.

VW Group v současnosti vyrábí auta ve dvou mexických továrnách, a to v Pueble, kde vznikají modely značky Volkswagen (Jetta, Golf Variant, Beetle a Beetle Cabrio) a v Querétaru, kde probíhá produkce nákladních vozů značky MAN. Audi má pak v roce 2016 otevřít továrnu ve městě San José Chiapa, kde bude vyráběna budoucí generace SUV Q5.

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - Ada je zase tady
19. 1. 2013 20:37
Re: Kdo umí, umí...
Nieponimaju :-!
19. 1. 2013 17:22
Re: Kdo umí, umí...
Kdo to umí, ten to dělá, kdo neumí ten učí, kdo neumí učit, musíte se naučit zpětně benzín! :yes:

PS:- Zastaralé dieselové motory nahradily moderní agregáty. Vývoj nabídky benzinových motorů opět ožívá. >:D
19. 1. 2013 10:58
Re: Kdo umí, umí...
Jo jo, a kdo umí, ten opravuje... A evidentně umí i podazávat... >:D [odkaz]
18. 1. 2013 16:56
Re: Kdo umí, umí...
Nevšiml jsem si, že by folcágen vyrobil od 1.9 TDI něco, po čem by ostatní mohly toužit. Že by 1.2 nebo 1.4 TSI, které jezdí ke kamarádovi do škoda servisu každou chvíli v lepším případě s řechtajícím řetězem a tom horším nejezdí ale jsou odtaženy s potkaným motorem?
Avatar - Ada je zase tady
18. 1. 2013 15:52
Kdo umí, umí...
kdo neumí, čumí... [odkaz]