Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW hodlá v Indii od roku 2018 prodávat milion vozů ročně

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
"V roce 2018 počítáme (v Indii) s celkovým trhem o objemu pěti milionů vozů, na kterém bude mít VW podíl 20 procent," uvedl Winterkorn.

Volkswagen hodlá v Indii od roku 2018 prodávat milion vozů ročně. Německému listu Handelsblatt to podle agentury DPA řekl generální ředitel společnosti Martin Winterkorn.

Za prvních osm měsíců letošního roku prodala automobilka v Indii 26.000 vozů se značkami VW, Audi a Škoda. To představuje meziroční nárůst o 125 procent. Podíl firmy na indickém trhu se nyní pohybuje kolem dvou procent.

"V roce 2018 počítáme (v Indii) s celkovým trhem o objemu pěti milionů vozů, na kterém bude mít VW podíl 20 procent," uvedl Winterkorn. "Indie se pro VW může stát druhou Čínou," dodal.

Indie je společně se sousední Čínou jedním z mála světlých bodů pro automobilový průmysl, který se na těchto rychle rostoucích trzích snaží kompenzovat pokles poptávky ve vyspělých zemích.

Indický list Economic Times minulý měsíc uvedl, že Volkswagen by mohl rozšířit spolupráci s japonskou automobilkou Suzuki Motor využitím jejích výrobních a konstruktérských kapacit v Indii.

Suzuki Motor působí v Indii prostřednictvím divize Maruti Suzuki, která je jedničkou na tamním trhu s osobními automobily. Volkswagen začátkem letošního roku získal v Suzuki Motor téměř pětinový podíl.

V současné době chce VW na indickém trhu expandovat zejména díky novému malému sedanu Vento, který je odvozenou variantou modelu Polo, známého i v Evropě.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - Plautus
6. 10. 2010 16:50
Re: "kopie"?
to bude slabnúcim Golfským prúdom ;-)
6. 10. 2010 12:01
Polo sedan
Kdyz uz ho tu vidim... bude vubec nejaky Evropsky trh, kde se bude prodavat? Je najaka moznost jak se k nemu bezproblemove dostat?