Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Passat Exclusive: Lidový luxus z Emdenu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (148)
VW si pro zájemce o Passat, kterým nestačí současný vrchol nabídky s označením Highline, připravil ještě luxusnější verzi pojmenovanou Exclusive.

Prozatím pouze pro zákazníky v Německu připravuje divize Volkswagen R GmbH obě karosářské verze Passatu v provedení Exclusive.

V případě exteriéru sedanu i kombi lze úpravy označit za velmi decentní, protože se omezují pouze na snížení světlé výšky o 15 mm a 18-palcová litá kola s označením Vicenza.

Mnohem více změn se odehrává v interiéru a všechny se nesou v duchu vyšší exkluzivity. Samozřejmostí je čalounění kůží Nappa v čokoládově hnědém odstínu se kontrastním světlým prošíváním.

Další luxusní prvky výbavy má představovat obložení palubní desky tmavým dřevem, volant obšitý černou kůží, speciální koberečky a kryty prahů s označením VW Exclusive.

Volkswagen Passat Exclusive přímo vychází z provedení Highline. Ceny pro německý trh začínají na částce 32.450 Euro (okolo 820.000,- Kč) za sedan, zatímco u verze Variant startují na 33.625 Euro (zhruba 840.000,- Kč).

Zájemci o exkluzivní provedení neprémiového zástupce koncernu VW, kterým se nechce do Německa pro Passat Exclusive si mohou počkat na Škodu Superb Laurin & Klement. Ta měla světovou premiéru na letošním autosalonu v Brně a její výroba se rozběhne v listopadu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (148)
20. 10. 2011 14:28
Nicméně...
Tak v tomhle zahrál VW na mojí notu, nicméně u snímku prahové lišty jsem myslel, že se mi roztrhne bránice >:D Nápis "VW Exclusive" působí zhruba stejně jako plechovka fazolí v luxusní dárkové kazetě, zkrátka takovým smíšeným trepně-zoufalým dojmem. Vážně směšné....
20. 10. 2011 04:28
Re: GTI - kdo je to? Ví někdo?
Jasne, tohle je GTI [odkaz]
Avatar - Rysguf.
20. 10. 2011 02:21
Re: GTI - kdo je to? Ví někdo?
No, uz som tu nejaky piatok a zalovil som v historii testov...

Nasiel som toto: [odkaz]

Na par foto je nieco vidiet...
[odkaz]

[odkaz]

Je to on, resp. si to ty? :-)
20. 10. 2011 00:33
Re: GTI - kdo je to? Ví někdo?
Doufám, že to myslíš ironicky, protože diskuze pod GTIho příspěvky mají obrovskou úroveň, viz dnešní pokec a vulgární nadávky jossalita a italia... :no:
Avatar - Ondore
19. 10. 2011 22:55
Re: GTI - kdo je to? Ví někdo?
Lynčovanie? Si tak krutý! Jeho šťastie, že žije uprostred oázy tolerancie, ale aj v takom modernom arabskom svete sa dnes už používajú menšie kamene, aby to tak nebolelo >:-[]