Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW přiváží jarní akční modely Passat a Sharan

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Passat Ocean-to je automatická klimatizace Climatronic už ve standardu a cenové zvýhodnění celkem 70.000,- Kč.Sharan Trendline Business se zvýhodněním přes 60.000,- Kč.

Passat Ocean-to je automatická klimatizace Climatronic už ve standardu a cenové zvýhodnění celkem 70.000,- Kč.Sharan Trendline Business se zvýhodněním přes 60.000,- Kč.

Volkswagen Passat Ocean

Sedany Volkswagen Passat i kombi Passat Variant patří k nejžádanějším modelům své třídy. Lákavou nabídkou budou asi právě uváděné akční modely Passat a Passat Variant Ocean, které úpravou ceny a obohacením standardní výbavy přinášejí z pohledu zákazníka zvýhodnění 70.000 Kč.

Pro akční modely Ocean zvolil Volkswagen populární čtyřválcový turbodiesel 1.9 TDI o výkonu 74 kW. Ten dokáže limuzínu rozjet až na rychlost 191 km/h (kombi Passat Variant jede až 184 km/h), z 0 na 100 km/h zrychluje během pouhých 12,4 s/12,8 s a přitom se v průměru spokojí jen s 5,5/5,7 litry nafty na 100 km jízdy. Vitální turbodiesel 1.9 TDI/74 kW může být propojený buď s manuální pětistupňovou převodovkou nebo se čtyřstupňovým „automatem“.

Akční modely se nabízejí ve všech obvyklých stupních výbavy řady Passat, tedy vedle základní také ve výbavě Comfortline, Trendline a Highline. Všem je však společná zvýhodněná cena a standardní výbava obohacená o automatickou klimatizaci Climatronic, což v součtu znamená bonus pro zákazníky ve výši 70.000,- Kč.

Kromě toho mají akční modely Passat a Passat Variant Ocean, stejně jako všechny ostatní verze řady Passat a Passat Variant, také např. protiblokovací systém brzd ABS, čelní, boční i hlavové airbagy, dálkově ovládané centrální zamykání, autorádio nebo elektrické ovládání předních oken a zpětných zrcátek.

Volkswagen Sharan Trendline Business

Nabídka výbavy se zvýhodněním přes 60.000,- Kč, k tomu i modely Sharan N1, umožňující odpočet DPH.

Sharan Trendline Business vychází – jak je patrné z jeho označení - z velmi dobře vybaveného modelu Sharan Trendline. To znamená, že v jeho standardní výbavě nechybí např. čelní ani boční airbagy, protiblokovací systém ABS, klimatizace, autorádio s CD přehrávačem, kola z lehkých slitin nebo elektrické ovládání zpětných zrcátek a všech oken.

Limitovaná série akčních modelů Sharan Trendline Business tuto hodnotnou výbavu obohacuje ještě o další funkční a bezpečnostní prvky: elektronický stabilizační systém ESP (který jinak mají ve standardu pouze modely Sharan 1.9 TDI (85 kW) 4Motion), bezpečnost nočních jízd povýší výkonné xenonové světlomety, vybavené navíc systémem vysokotlakého ostřikování, díky multifunkčnímu volantu může řidič řadu funkcí ovládat, aniž by musel dávat ruce z volantu, parkování ulehčí automatický parkpilot. Komfort a pohodu dálničních jízd zase umocní tempomat.

Celá sada výbavy „Business“ má hodnotu přes 70 tisíc korun, ovšem v zákazník ji nyní získá za pouhých 10.000,- Kč, tedy se zvýhodněním 62.200 Kč (v případě verzí 1.9 TDI (85 kW) 4Motion 41.900,- Kč).

Akční modely Sharan Trendline Business se dodávají se dvěma zážehovými motory (2.0 (85 kW) a 1.8 Turbo (110 kW) a třemi výkonovými verzemi turbodieselu 1.9 TDI (66 kW, 85 kW a 96 kW). Všechny tyto motory jsou standardně propojeny s manuální šestistupňovou převodovkou, v nabídce jsou i tři verze s čtyřstupňovou, resp. pětistupňovou automatickou převodovkou Tiptronic. Model poháněný turbodieselem 1.9 TDI (85 kW) se dodává i s pohonem všech čtyř kol 4Motion.

Akční model Sharan Trendline Business není ovšem zdaleka jediným představitelem své řady, který myslí na peněženku zákazníků. Především pro podnikající zákazníky je určena např. pětimístná verze, homologovaná jako užitkový vůz kategorie N1. Tento model si zachovává prakticky všechny přednosti svých osobních sourozenců, plátcům daně však navíc nabízí možnost odpočtu DPH.

Ondřej Láník
Diskuze (4)