Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW prý dělá pokroky při jednání o emisním skandálu s úřady v USA

redakce AUTO.CZ
Diskuze (17)
Německý automobilový koncern Volkswagen dělá pokroky při jednání s americkým ministerstvem spravedlnosti a Agenturou pro ochranu životního prostředí (EPA) o řešení emisního skandálu.

Uvedl to při slyšení u soudu v San Francisku právní zástupce podniku Robert Giuffra.

EPA loni v září koncern obvinila, že do vozů s naftovými motory instaloval software umožňující při testování emisí skrývat vysoce nadlimitní hodnoty oxidů dusíku. Volkswagen tehdy přiznal, že ve Spojených státech je tímto softwarem vybaveno 482.000 vozů s dvoulitrovými motory. Později se ukázalo, že problém se v USA týká rovněž 85.000 vozů s třílitrovými motory.

Soudce Charles Breyer dnes prohlásil, že chce do 24. března vědět, zda se Volkswagen a EPA dohodly na způsobu úpravy, která by zajistila, aby problémové automobily vyhovovaly zákonům o čistotě ovzduší. Rozhovory podle právníka zahrnují i další témata, například nápravná opatření pro majitele vozů či způsob řešení vzniklých ekologických škod.

Americké ministerstvo spravedlnosti počátkem letošního roku podalo na Volkswagen kvůli manipulacím s testy emisí civilní žalobu. Koncern kvůli skandálu čelí rovněž žalobám ze strany spotřebitelů a několika států USA. Volkswagen již dříve nabídl majitelům dotčených aut ve Spojených státech dárkový balíček obsahující platební karty v hodnotě 1000 dolarů (téměř 25.000 Kč), aby získal zpět jejich důvěru.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (17)
29. 2. 2016 09:01
Re: způsob řešení vzniklých ekologických škod.
Kolikrát jsem ti už říkal, že nejsem zastáncem koncernu. Jde o princip. Půl milionu aut je v tak rozhlehlý zemi jako je USA jako když prdneš do varhan. Bezvýznamný procento aut produkuje nadměrný emise NOx. To není žádný ekologická katastrofa. Ty auta totiž nestojí na jednom parkovišti a v těch milionech aut s alespoň 5 litrovým obsahem co jezdí po státech tvoří zanedbatelnou menšinu. Pochopil bych kdyby dostali od US soudu pokutu za podvodný řídící jednotky, ale tím to celý končí. Její výši ať určí soud, ale co má jako znamenat hromadná žaloba nějakých jednotlivců, kterým žádná škoda nevznikla?? To je ta šaškárna nad kterou mi zůstává rozum stát. Samozřejmě že mi vadí, že se mnou nadnárodní koncerny vydrbávají a když zůstaneme u těch automobilek, tak ty mi vadí taky. Vadí mě, že zákazníky okrádají, protože konstruují auta, který už zdaleka nemají takovou životnost jakou měla auta ještě před několika lety nebo že prodávají předražený náhradní díly v řádech set procent výrobní ceny. To pak s sebou třeba nese takový problémy jako je kuchání DPF a celý to začíná u nenažraných automobilek, který nevědí co si říct za náhradní díly. Nějaký zfixlovaný emise u aut, který se už ani nevyrábějí mi jsou volný. Podstatný pro mě je že se z dlouhodobýho pohledu kvalita ovzduší zlepšuje a nově produkovaný EURO6 auta jsou z pohledu čistoty provozu myslím naprosto v pohodě.
Avatar - Hammunasakra
27. 2. 2016 00:15
Re: způsob řešení vzniklých ekologických škod.
Si v tomhle nejtvrdší zastánce koncernu na auto.cz - a to je co říct :yes: ;-)

Těch aut je jen v USA půl milionu a smrděj za 20 milionů = to zas tak málo neni >:-[]

Proč jen v americe? První sankce padla v Asii. Tvrdší než v Evropě sou i politici v Jižní Americe. Král vlezdoVW je Ťok >:D

Verzi že by Peter Mock, John German, Martin Winterkorn, Sheldon Cooper, Gilgit atd. mohli mít pravdu nepřipouštíš? :-)

Co teda podle tebe dělá ten software?

Nebo celý emise bereš jako kravinu? Je fakt že jejich zrušenim by zajímavě narostly výkony :yes: >:-[]

Zrovna soudy [odkaz] a precedenční právo [odkaz] bysme američanum měli závidět = tady s tebou nadnárodní koncerny jen vydrbávaj - co se ti na tom líbí? :-|

Teda ne jen nadnárodní i místní [odkaz] [odkaz] [odkaz] >:-[]
27. 2. 2016 00:03
Re: způsob řešení vzniklých ekologických škod.
Zrovna v Americe kde jezdí těch aut minimum? Z pohledu znečištění vzduchu jsou tam ty auta naprosto bezvýznamná kapka v moři a EPA vzletně píše o vzniklých ekologických škodách. Vždyť je to k smíchu. Tady nejde ve svý podstatě o čistotu ovzduší. Bude to jen snaha právníků napěchovat si kapsy prachama VW. Takovýhle žaloby a souzení jsou možný jen v Americe. Není to ale nic co bysme jim měli závidět. ;-)
Avatar - Hammunasakra
26. 2. 2016 23:03
Re: způsob řešení vzniklých ekologických škod.
Anebo jak tvrdí hodně jinejch vlastně včetně vedení VW = největší levárna v oboru v historii. A teď si vyber ;-)
26. 2. 2016 21:23
Re: způsob řešení vzniklých ekologických škod.
Nějak nechápu tvoje myšlenkový pochody. Co šňupeš? >:D