Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen slaví 10 let Touaregu sérií Edition X

David Bureš
Diskuze (4)
První generaci německého SUV si svět mohl poprvé prohlédnout na pařížském autosalonu v roce 2002.

Automobily s názvem Volkswagen Touareg se prodávají již deset let a wolfsburgská automobilka chce toto výročí oslavit Touaregem v provedení Edition X. V současnosti je na trhu druhá generace Touaregu, jejíž prodej byl zahájen v roce 2010.

Touareg Edition X nabízí pouze exkluzivnější vzhled. Standardem jsou 19palcová hliníková kola Moab. Karoserie auta může být na přání lakována modrou perletí Moonlight. Na střeše se objevují stříbrné anodizované střešní ližiny.

Dále tu je paket Chrome & Style, jehož součástí je hrana nákladového prostoru z nerez oceli nebo chromované detaily jako žebra v masce chladiče a lišty kolem oken.

Sedačky jsou čalouněny kůží Nappa v jantarové hnědé, dekorační lišty na palubní desce a dveřích jsou vyrobeny z pravého ebenového dřeva.

Výbava auta zahrnuje panoramatickou střechu, bi-xenonové světlomety nebo zatmavená boční okna a koncové svítilny. Samozřejmostí jsou nápisy Touareg X, které se objevují na osvětlených předních prazích nebo na předních blatnících.

Nabídka motorů není pro Touareg Edition X nijak omezena. K dispozici je benzinový šestiválec 3,6 FSI (206 kW), vznětový šestiválec 3,0 TDI ve dvou výkonových verzích se 150 kW a 180 kW, vznětový osmiválec 4,2 TDI (250 kW) a hybridní varianta kombinující zážehový šestiválec 3,0 TSI (245 kW) a elektromotor (34,3 kW). Všechny agregáty spolupracují s osmistupňovým automatem a pohonem všech kol.

Ceny Touaregu Edition X na německém trhu začínají na částce 61.025 eur (cca 1,53 milionu korun) včetně zdejší 19procentní daně z přidané hodnoty.

David Bureš
Diskuze (4)
7. 10. 2012 09:12
Re: Tragický kola
Touareg je podle mého nejlepší auto co VW vyrobil. No, možná ještě Multivan, ten bije i Viano. Ale Touareg je špičkové SUV s terénním přesahem, velice dobrými motorizacemi a podvozkem.
První generace měla svoje mouchy, ale na tu druhou, odlehčenou už nelze říct ani popel. A stejně dobrá jako v terénu je i na silnici.
Avatar - GregorZV
6. 10. 2012 12:00
Re Re Tragický kola
Náhodou sú fakt pekné kolesá,keď si predstavíš že mám vlastne takého ultra krásneho Touarega tak ti je to už jedno aké máš kolesá.. :-) Touareg R line s takými kolesami ako si dal ty už bol aj na Slovensku a mám ho aj na vídeu, [odkaz]
Avatar - escorpion
6. 10. 2012 11:33
Re: Tragický kola
Kašľať na kolesá. Auto ako celok je excelentné a blahoželám k 10-tému výročiu. Touareg dospel. :yes:
Avatar - Tomas_2002
6. 10. 2012 09:54
Tragický kola
Ty kola jsou fakt děs. V porovnání například s těmito: [odkaz]

To bych tedy ve spiciální edici čekal jinou hitparádu. Třeba vestavěnou televizi v opěrkách, nebo naviják pro offroadisty nebo prostě něco praktickýho...